Legume românești de import
Trufandale româneşti doar pe etichetă. Asta vând unii comercianţi în pieţele din Capitală. Deşi mai mai e cel puţin o lună până la prima recoltă de roşii, unii încearcă să facă profit doar din etichetă - vânzd marfa de import pe post de legume autohtone
Trufandale româneşti doar pe etichetă. Asta vând unii comercianţi în pieţele din Capitală. Deşi mai mai e cel puţin o lună până la prima recoltă de roşii, unii încearcă să facă profit doar din etichetă - vânzd marfa de import pe post de legume autohtone
Femeia vinde roşii şi, pentru profit, le spune cumpărătorilor că sunt româneşti. Dar trufandalele autohtone nu s-au copt încă. În altă piaţă, abia acum se vând răsadurile.
Chiar şi aşa, comercianţii care vând marfă de import pe post de legume româneşti îi conving uşor pe clienţi să cumpere.
La Giurgiu, însă, producătorii spun că aşteaptă prima recoltă abia la sfârşitul lunii viitoare.
Româneşti sunt acum pe piaţă doar varza, castraveţii, ceapa şi ridichile. Iar dacă roşiile vor apărea în luna mai, ardeii graşi se vor coace abia la sfârşitul lunii iunie, iar pentru vinete autohtone de seră românii trebuie să mai aştepte până la sfârşitul lui iulie. Până atunci, marfa de pe tarabe este adusă din Grecia, Spania sau Italia.
Comercianţii spun că odată cu apariţia legumelor româneşti şi preţurile vor scădea.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰