Antena Meniu Search
x

Leoaica operata de cancer a revenit la Gradina Zoologica din Galati

Operata in urma cu o luna de cancer, leoaica Adela a revenit cu bine la Gradina Zoologica din Galati. Medicii sunt bucurosi ca operatia a fost un succes, dar mai ales pentru ca analizele au relevat faptul ca nu au aparut metastaze

Vezi și

Revederea a fost insotita de gesturi tandre din partea celorlalte feline. Leoaica Adela a fost primita ca o regina. Din protocol nu avea cum sa lipseasca un mic dejun copios, alcatuit dintr-o roaba cu carne de pui.. Medicii ii mai dadeau de trait sase luni, in cazul in care tumora de marimea unei mingi de fotbal nu ar fi fost indepartata.

“A fost o interventie chirugicala din punct de vedere medical reusita. Nu mai este nimic de facut decat o vindecare totala a plagii operatorii. La doua trei zile a inceput sa consume hrana, apa, iar acum, Adela poate fi admirata din nou de vizitatori.”, a declarat Dan Gasca, medic veterinar.

”La o luna dupa, eu spun ca este intr-o stare excelenta, de fapt a fost bine si dupa trei zile dupa operatie. Chiar a mancat foarte bine, are un comportament absolut normal, are acele reprize de raget impreuna cu familia. Incercam sa ii dam hrana proaspata de foarte buna calitate, incercam sa evitam carnea cu hormoni care s-ar putea sa ii agraveze starea de sanatate”, a spus Madalin Serban, director stiintific Gradina Zoologica Galati.

Leoaica Adela s-a nascut in 2001, in captivitate, la Gradina Zoologica din Galati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Leoaica operata de cancer a revenit la Gradina Zoologica din Galati