Antena Meniu Search
x

Licitaţia "Epoca de aur", un succes pentru tovarăşii şi pretenii nostalgici

Ceauşescu vinde. Şi vinde chiar bine. Carnetul de partid şi şapca lui celebră au fost cumpărate pe bani grei la licitaţie. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Elena. Doar una din blănurile ei a fost ofertată, cealaltă, nu

Vezi și

Ceauşescu vinde. Şi vinde chiar bine. Carnetul de partid şi şapca lui celebră au fost cumpărate pe bani grei la licitaţie. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Elena. Doar una din blănurile ei a fost ofertată, cealaltă, nu

Licitaţia "Epoca de aur" a fost un succes pentru tovarăşii şi pretenii nostalgici. 

Nostalgici sau colecţionari cu experienţă, toţi s-au înghesuit să cumpere lucrurile care au aparţinut familiei Ceauşescu.

Un ceas de mână placat cu aur, pe care Ceauşescu l-a primit de la ministrul de interne mexican Mario Moya Palencia a fost vedeta licitaţiei. S-a vândut cu 2750 de euro. Organizatorii au reuşit să vândă şi una dintre cele două haine de blană ale Elenei Ceauşescu, înscrise la licitaţie.

De departe cea mai dorită piesă a fost carnetul de partid al lui Nicolae Ceauşescu. Licitaţia a pornit de la 300 de euro. Documentul are valoare istorică. Cei care au cumpăratul carnetul nu şi-au dezvăluit identitatea. În schimb, au anunţat că vor dona documentul, unui muzeu.

La licitaţie s-au vândut şi obiecte mai accesibile. Nostalgicii au cumpărat pachete de ţigări, o stemă a Partidului Comunist Român şi un ziar, în care au fost publicate o serie de articole despre înmormântarea lui Gheorghiu-Dej.

CITEȘTE și: Una din vile lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal a fost scoasă la licitaţie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Licitaţia "Epoca de aur", un succes pentru tovarăşii şi pretenii nostalgici