Antena Meniu Search
x

Video "Limită de viteză" fără voie. Câţi km au parcurs şoferii români într-o oră, pe DN1. "Chiar e prea de tot"

Staţiunile preferate de turişti de Revelion s-au transformat astăzi într-un coşmar. Petrecerile şi relaxarea au fost repede uitate în orele în şir petrecute în trafic. Nervii nu s-au lăsat nici ei aşteptaţi. La fel a fost şi în Bucovina, unde turiştii au parcurs în mai bine de o oră doar puţin peste 10 kilometri. Ca de fiecare dată, poliţiştii au recomandat rute alternative, doar că şoferii erau deja prinşi în coloanele interminabile. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 02.01.2023, 19:40

Vezi și

Fiecare metru e o mică victorie pentru şoferii de pe Valea Prahovei. Nervii au acoperit toată relaxarea din ultimele zile. "La această oră, pe Drumul Naţional 1, pe sensul spre Capitală, mai mult se stă pe loc decât se circulă. Aglomeraţia începe la intrarea în stațiunea Predeal. Noi suntem acum la ieșirea din această stațiune și am parcurs aproximativ 3 kilometri într-o oră și jumătate", arată Florentina Lazăr, reporter Observator.

Furia şoferilor blocaţi în trafic

"E un gunoi de stradă. Un gunoi de conducători, un gunoi de Valea Prahovei. Asta-i Valea Prahovei", spune un şofer. Maşina în care se află nu a reuşit să iasă din Predeal: "Mai avem până la destinaţie. Mai avem 11 kilometri şi facem o oră şi 7 minute", adaugă pasagera. 

"Ăia sunt de vină", crede un bărbat, care arată spre poliţişti. "Uitaţi-vă la ei. Uitaţi-vă la ei aici, nu fac nimic, da? Ca să decongestioneze Valea Prahovei! Stăm de... N-am plecat din Predeal, stăm de o oră", adaugă el. Vrea să ajungă la Bucureşti. "Avem două ore, am făcut cam doi kilometri. Mai mult am mers pe jos, dar să sperăm că ajungem", povesteşte un alt bărbat. 

Pe acelaşi subiect

Coloane de maşini s-au format şi la Comarnic, Sinaia şi Buşteni. Încă de dimineaţă, poliţiştii i-au sfătuit pe şoferii care au pornit la drum din judeţul Braşov spre Ploieşti să aleagă ruta Săcele-Cheia. Mulţi erau însă deja prinşi în trafic.  

  • Reporter: Ce le uraţi acum, la început de an, celor care au făcut promisiuni pentru acea autostradă?
  • Şofer: Ce le urez? Să fie şi ei blocaţi la fel ca noi, în trafic. Să stea cu orele, să vadă cum e. 

Aglomeraţie pe şosele după Revelion

Lungul drum spre casă se va încheia mult după lăsarea întunericului. Nici turiştii din Bucovina nu şi-au încheiat sejurul fără să se enerveze. Pe o distanţă de zece kilometri, între Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, şoferii au pierdut zeci de minute în trafic. 

"E ceva de nedescris. E un drum haotic, haotic!", spune un şofer. "Venim de la Colibiţa, ne ducem la Bârlad. Groaznic. Mai avem 300 de kilometri de parcurs", adaugă o şoferiţă. "Se întoarce lumea acasă, dar chiar e prea de tot", cred doi bărbaţi. Prea de tot este că, deşi trăim acelaşi scenariu în fiecare an, nimic nu se schimbă pe cele mai aglomerate rute din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » "Limită de viteză" fără voie. Câţi km au parcurs şoferii români într-o oră, pe DN1. "Chiar e prea de tot"