Antena Meniu Search
x

Video Zboruri ratate la început de an. Revolta pasagerilor, pe aeroportul din Cluj: "Stau afară la ţigări în loc să ne spună ce se întâmplă"

A fost haos în aeroportul din Cluj-Napoca. Mii de oameni s-au trezit întorşi din drum sau cu întârzieri de ore bune din cauza ceţii. Până la prânz, niciun avion nu a aterizat iar multe zboruri au fost redirecţionate către Ungaria. Epuizaţi de aşteptare şi incertitudini, pasagerii au răbufnit în faţa angajaţilor aeroportului, depăşiţi de situaţie.

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 19:34

Vezi și

"Nu ne spun nimic, ne lasă aici ca pe nişte câini, cu copii mici... De ce să nu filmeze? Asta-i ţară comunistă. Dar trebuie să vă dea cineva şi peste ochi... Stau afară la ţigări în loc să vină să ne spună ce se întâmplă. Să le fie ruşine!", se revoltă un pasager, pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Haos pe aeroportul din Cluj

Cu mulţi nervi şi planuri ratate. Aşa au petrecut a doua zi din 2023 călătorii care au ales să zboare spre sau dinspre Cluj-Napoca. Întinşi pe jos sau cu cei mici în braţe, pasagerii au stat cu ochii lipiţi de panoul care a arătat întârzieri chiar şi de peste 8 ore. Sătui să mai aştepte în zadar, oamenii au început să plece. 

De exemplu, familia din imagini trebuia să ajungă înapoi la muncă, în Olanda. "De la 4 azi dimineaţă sunt aici. Aveam zborul la 6:40. Am primit mesaj că o să fie la ora 11, după aceea s-a amânat pentru 12 şi după ne-au anunţat că zborul a fost anulat pentru Eindhoven", povestesc părinţii. Întrebaţi dacă fetiţa cea mică mai rezistă, răspund că "nu prea".

Pe acelaşi subiect

Zboruri ratate, la început de an

Mulţi au aflat abia în aeroport că ceaţa ţine avioanele la sol. Sau în aer. O aeronavă a survolat Clujul timp de o oră şi 15 minute, după care a făcut cale întoarsă la Sibiu. Mulţi au pierdut şi zborurile de legătură. "Am pierdut şi zborul spre Seattle şi din Seattle la Portland şi e foarte complicat pentru că zbor cu un animal de companie. Dacă e loc în avion pentru el şi te acceptă, bine. Dacă nu, trebuie să cauţi alt zbor", mărturiseşte un pasager.

Opt curse spre cinci destinaţii au fost anulate şi alte zeci întârziate. Printre ele, zborurile spre Bergamo, Tel-Aviv şi Dortmund. "Temperaturile neobişnuit de crescute pentru această perioadă au creat un fenomen mai ciudat. Când este inversiune termică, este favorizată menţinerea ceţii", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca. 

Haosul de pe aeroport a început încă din noaptea de 1 spre 2 ianuarie. Meteorologii au prelungit codul galben de ceaţă până la ora 23:00. Iar situaţia celor care au pierdut zborul rămâne încă în ceaţă. Companiile ar putea deconta integral preţul biletului, reprograma zborul sau oferi alte zboruri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Zboruri ratate la început de an. Revolta pasagerilor, pe aeroportul din Cluj: "Stau afară la ţigări în loc să ne spună ce se întâmplă"