Social

Lista celor mai murdare spitale din România. Craiova şi Bucureşti, în topul celor mai mizerabile spitale din ţară!

Publicat pe 08.02.2018 la 09:28 Actualizat pe 08.02.2018 la 17:05

Lista celor mai murdare spitale din ţară a fost întocmită de Observatorul Român de Sănătate în baza unor chestionare completate de pacienţi.

Lista celor mai murdare spitale din România. Craiova şi Bucureşti, în topul celor mai mizerabile spitale din ţară!

Lista celor mai murdare spitale din ţară a fost întocmită de Observatorul Român de Sănătate în baza unor chestionare completate de pacienţi.

Chestionarele au fost completate de pacienţii din toate spitalele din România în cadrul unui studiu care şi-a dorit să reflecte realitatea din unităţile medicale româneşti, modul în care sunt trataţi pacienţii şi calitatea serviciului medical.

Lista celor mai murdare spitale din ţară

Potrivit Observatorului Român de Sănătate, pentru aceste spitale, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018 NU a fost completat niciun chestionar de feedback pozitiv.

Lista celor mai curate spitale din România

Pentru aceste spitale, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, o medie de 78,27% dintre pacienţii care au completat chestionarele de satisfacţie s-au arătat mulţumiţi şi foarte mulţumiţi.

În urma publicării acestui articol, Spitalul Județean de Urgență Buzău a cerut un drept la replică, pe care îl publicăm în integralitate.

"Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău constată cu surprindere și dezamăgire că în urma unui studiu publicat de Observatorul român de Sănătate, preluat și prelucrat de mass-media centrală și locală, suntem incluși într-un „Top al rușinii” privind gradul de satisfacție al pacienților față de serviciile medicale și mai ales curăţenia din cea mai mare unitate medicală din județul Buzău.

Vrem să credem că este o eroare de redactare, pentru că în caz contrar datele publicate sunt total eronate, tendențioase și neconforme cu realitatea. Susținem această afirmație cu datele colectate pe parcursul anului 2017, de la pacienții care au răspuns chestionarelor noastre, care nu sunt secrete, sunt publicate și pe site-ul oficial al spitalului.

Astfel, analizând raportul privind gradul de satisfacție al pacienților pe anul 2017, se poate observa cu ușurință că în vederea îmbunătățirii măsurilor medicale și nemedicale reieșite în urma opiniei exprimate de pacienți, SJU Buzău a distribuit pacienților /aparținătorilor acestora 30.828 de chestionare, la care au răspuns 16.435 dintre cei cărora le-au fost distribuite. Menționăm că deși li s-a adus la cunoștință necesitatea completării, în vederea luării unor măsuri de remediere/eliminare în cazul în care acestea sunt necesare, nu putem obliga pacienții să completeze și să remită chestionarele distribuite, deși au această posibilitate atât online cât și în cutiile speciale existente la nivelul fiecărei secții.

În urma evaluării chestionarelor primite de SJU Buzău s-a constatat că 55,69% dintre cei 16.435 de respondenți provin din mediul rural, iar 44,31 din mediul urban, cea mai mare pondere înregistrându-se la pacienții cu vârste cuprinse între 18-35 de ani (35,57%), urmați de cei cu vârste între 56-80 de ani (30,12%), 68,03% din total fiind femei, iar 31,97% bărbați.
99% dintre pacienți au declarat că au fost informați asupra drepturilor ca pacient, la momentul internării, și că aceste drepturi le-au fost respectate.

În ceea ce privește calitatea informațiilor privind diagnosticul, tratamentul și regimul prescris, 1,87% s-au declarat nemulțumiți.

*În ceea ce privește gradul de satisfacție privind calitatea serviciilor de cazare, lenjerie, curățenie, calitatea hranei s-a constatat că:
-Pentru cazare: 71,3% au răspuns foarte bine și 28,51% au răspuns bine;
-Pentru lenjerie: 69,87% - foarte bine și 28,51% -bine:
-Pentru curățenie: 72,86% - foarte bine și 26,23% - bine:
-Pentru calitatea și distribuția hranei: 64,40% - foarte bine și 32,55% bine;

Pentru felul în care personalul spitalului a manifestat amabilitate și a răspuns solicitărilor pacienților pe parcursul internării, 3,83% s-au declarat nemulțumiți, 97,17 declarându-se mulțumiți și foarte mulțumiți.

Pentru calitatea îngrijirilor medicale, s-au acordat calificative pe categorii de personal, astfel:

- Medici: 75 din cei 16.435 de respondenți (0,46%) s-au declarat nemulțumiți, 83,98% au fost foarte mulțumiți, iar 15,56% mulțumiți de calitatea îngrijirilor acordate
- Asistente medicale: 147 din 16.435 (0,89%) s-au declarat nemulțumiți, 75,09 au acordat calificativul foarte bine și 27,54, bine.
- Infirmiere: 197 din 16.435 de respondenți (1,20%) au fost „nemulțumiți”, 71,27% au fost „foarte mulțumiți”, iar 27,54%, au fost „mulțumiți”.

În ceea ce privește proveniența medicamentelor, 88,47% dintre respondenți au declarat că acestea le-au fost administrate de la spital, alți 1,88% au spus că au fost cumpărate de familie, iar 12,21% au declarat că au folosit medicamente atât de la spital cât și cumpărate de familie (aici facem precizarea că 87,79% dintre medicamentele aduse de către familie au fost achiziționate pe bază de rețetă simplă eliberată de medicul de spital și au fost decontate ulterior, dacă s-a solicitat acest lucru, în baza facturii și foii de observații).

Referitor la gradul de satisfacție față de îngrijirile acordate în anumite perioade ale zile/săptămânii, 99,16% dintre respondenți au declarat că au fost mulțumiți în timpul zilei, 99,19% în timpul nopții, iar sâmbăta, duminica și în perioada sărbătorilor legale, 99,44% au fost mulțumiți.

La întrebarea dacă s-ar interna, la nevoie, în SJU Buzu și ar recomanda spitalul și altor persoane, 77,21% au spus că „da”, 21,81% au răspuns „probabil că da”, iar 0,98% au răspuns „nu”.

În urma acestor chestionare, conducerea SJU Buzău a stabilit un plan de măsuri pentru îmbunătățirea indicatorilor, în acest an".

În articolul

Lista celor mai murdare spitale din România. Craiova şi Bucureşti, în topul celor mai mizerabile spitale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Eveniment • la 12:54

13.919 de pacienti s-au vindecat de coronavirus în România. 119 în ultimele 24 de ore

  • 119 pacienți cu COVID-19 s-au vindecat în ultimele 24 de ore.
  • România a înregistrat, până astăzi, 19.907 cazuri de COVID-19 pe teritoriul țării.
Sanatate • la 12:50

Coronavirus în România 4 iunie. Numărul bolnavilor a ajuns la 19.907

  • La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.
  • În carantină instituționalizată sunt 2.363 de  persoane.
Economic • la 12:28

Banca Națională a României avertizează: economia este în cădere

  • Economia României, afectată de pandemia de coronavirus
  • Sute de mii de oameni fără loc de muncă
Vezi toate știrile noi

Recomandări

recomandare pe a1.ro

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

recomandare pe a1.ro

Maria, prima persoană din lume care a murit într-un accident auto! ”Îi țâșnea sânge din urechi!” Sunt 151 de ani de-atunci

recomandare pe spynews.ro

O recunosti? Socul zilei! Internata de urgenta! Imaginile momentului in showbiz

recomandare pe spynews.ro

„Cancer!” Dinu și Deea Maxer au făcut anunțul șocant în direct

recomandare pe antenasport.ro

 ”Mafia rusă în acțiune!” Motivul incredibil pentru care un patron de restaurant a transmis acest mesaj

recomandare pe antenasport.ro

Ticul de care Marius Csampar nu poate scăpa după 23 de ani de închisoare. ”O fac și în libertate, nu știu de ce”

recomandare pe antenaplay.ro

Vis de iubire

recomandare pe antenastars.ro

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!

recomandare pe antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”

recomandare pe zutv.ro

17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lor

recomandare pe zutv.ro

Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!

recomandare pe tvhappy.ro

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

recomandare pe antena3.ro

Fusese domnișoară de onoare la nunta surorii sale, dar când a ajuns acasă a început coșmarul pentru ea: „Totul a durat o oră și jumătate” (FOTO)

recomandare pe antena3.ro

Dezvăluiri teribile din dosarul fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu: „Săruturi cu limba, mângâieri pe organele genitale, inițiative de sex oral!”

recomandare pe cars.ro

Ce probleme are o masina care este tinuta in parcare si este folosita foarte putin

recomandare pe playtech.ro

Cu cine a fost căsătorită Mihaela Tatu. Motivul pentru care a divorțat fulgerător după 16 ani de mariaj

recomandare pe jurnalul.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

recomandare pe jurnalul.ro

Obligativitatea purtării măștilor și verificarea temperaturii – afacerea secolului. Între 2 și 4,5 miliarde de euro

Anunțuri Lajumate.ro

Pensiune utila si dotata 13 camere plus 2 apart Valea Popii

  • Case Vile de vanzare Maneciu Ungureni Prahova

Inchiriez apartament 2 camere mamaia centru Lac Siutghiol zo

  • Turism Cazare Mamaia Constanta

Teren in Ploiesti central 618 mp

  • Terenuri Ploiesti Prahova
Vezi Anunțuri