Antena Meniu Search
x

Video Litoralul pentru toate buzunarele. Turiştii sunt îndemnaţi să se îndrepte spre ofertele ce le garantează un concediu pe bani puţini

Litoralul e plin ochi. Şi-n apă, şi pe uscat abia dacă mai ai loc să arunci un ac. Cererea extrem de mare i-a făcut pe hotelieri să profite şi să păstreze încă două săptămâni preţurile din vârf de sezon. Puteţi avea, însă, şi un concediu cu bani puţini, dacă nu ţineţi musai să vă cazaţi în Mamaia sau în Vama Veche.

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 21:21

Vezi și

Doar 5 lei costă o bere în Eforie Nord. Şi astfel de oferte se pot găsi pe tot litoralul, dacă turiştii ştiu să le caute, atât pentru mâncare şi băutură, cât şi pentru şezlonguri.

Răzvan Tudor, administrator plajă: O consumaţie de doar 30 de lei, şezlongul e gratuit. Nu toţi beneficiază de acelaşi lucru pentru că nu stau la hotelurile noastre partenere. Nu e chiar aşa cum se spune, că peste tot e scump. Trebuie să caute, să ştie unde să vină.

Nici cei care nu sunt cazaţi la aceste hoteluri nu plătesc mult pe un şezlong. 

''Cât aţi plătit, de exemplu, pe şezlong?

Pe acelaşi subiect

40 de lei. 

Cum e?

E bine.''

Există soluţii pentru toate buzunarele

Şi la mâncare există soluţii ieftine şi asta pentru că unii patroni de restaurante au înţeles că un preţ acceptabil atrage mai mulţi clienţi. 

Alexandru George, şef de sală restaurant: O ceafă de porc, aici la noi, costă 15 lei. Cu tot cu cartofi prăjiţi, cu o salată, ar ajunge la un preţ de 25 de lei. Pieptul de pui, acelaşi preţ, tot 15 lei. Ciorba de burtă, de exemplu, este 13 lei, văcuţa tot 13 lei, sunt nişte preţuri decente. 

''Cheltuim în jur de 200 de lei pe zi, suntem 4 persoane.

Cât aţi plătit pe o ciorbă, pe o friptură?

În jur de 17 lei, cam aşa sunt preţurile, accesibile.''

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat teoretic pe 15 august, hotelierii au decis să menţină preţurile ridicate până în septembrie. Chiar şi aşa însă, există soluţii pentru toate buzunarele. 

Corina Martin, reprezentant agenţie turism: Cele mai accesibile tarife le găsim la Costineşti şi la Eforie. Vama Veche şi Mamaia Nord, cum spuneam, la tarife ridicate, însă cu cererea cea mai mare. 

Până în septembrie, gradul de ocupare pe litoral este de aproape sută la sută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Litoralul pentru toate buzunarele. Turiştii sunt îndemnaţi să se îndrepte spre ofertele ce le garantează un concediu pe bani puţini