Antena Meniu Search
x

Video Pentru a face faţă vârfului de sezon, CFR a suplimentat numărul de vagoane pe ruta spre mare. De doi ani nu a mai fost cererea atât de ridicată

Vârful de sezon de pe litoral a umplut trenurile către mare. Chiar dacă nu e nicio săptămână fără întârzieri de câteva ore, oamenii încearcă să evite aglomeraţia şi accidentele de pe autostradă. Aşa că trenurile au devenit varianta preferată de tot mai mulţi oameni. Pentru a face faţă cererii, CFR a ataşat locomotivelor numărul maxim de vagoane pe trenurile spre mare.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 16.08.2021, 20:16

Vezi și

Cu mai multe vagoane, un tren poate transporta peste 1.000 de călători, faţă de câteva sute până acum. "Sunt foarte mulţi oameni. Erau aici, aşteptau să bage vagoanele şi aşteptau debusolaţi. Multă lume", spune un călător.

De mai bine de doi ani nu a mai fost cererea atât de mare. Astăzi, doar din Gara de Nord au plecat către mare 17 trenuri. Pentru 4 dintre aceste, CFR a trebuit să ataşeze locomotivei numărul maxim de vagoane admis din punct de vedere tehnic. Atfel, au fost trenuri care au plecat şi cu 1.400 de călători. Vagoanele au fost suplimentate din toate marile orașe către litoral.

Pe ruta Bucureşti - Constanţa, un bilet costă între 30 şi 60 de lei, în funcţie de companie şi de durata călătoriei. Tot mai mulţi români aleg acestă modalitate de transport, cu toate că ultima lună a fost plină de evenimtente nefericite pe calea ferată, chiar pe ruta Bucureşti - Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pentru a face faţă vârfului de sezon, CFR a suplimentat numărul de vagoane pe ruta spre mare. De doi ani nu a mai fost cererea atât de ridicată