Antena Meniu Search
x

Live TEXT! Miting pentru demisia primarului Piedone

Mii de protestatari se îndreaptă dinspre Piaţa Universităţii spre Piaţa Victoriei, fluturând steaguri naţionale şi pancarte cu mesaje prin care cer demisia lui Piedone

Vezi și

UPDATE  22.20 - Manifestanţii, al căror număr depăşeşte 20.000 de persoane, au ajuns în Piaţa Constituţiei, iar unii dintre protestatri s-au urcat pe gardul Parlamentului.

Potrivit Mediafax, numărul manifestanţilor depăşeşte 20.000. Protestatarii, care au plecat de la MAI pe Calea Victoriei, se află acum în faţa Parlamentului, iar unii s-au urcat pe garduri.

UPDATE 22.00 - Mii de protestatari se îndreaptă spre sediul Primăriei Sectorului 4 din Capitală.

UPDATE 21.50 - Mii de protestatari au ținut un moment de reculegere în fața Bisericii Kretzulescu din Capitală.

UPDATE 21. 45 - Protestatarii strigă „Ieșiți din casă dacă vă pasă!”. Printre manifestanți sunt și vedete. Dan Teodorescu, membrul trupei Taxi care a și compus o melodie în memoria victimelor din Colectiv, protestează alături de miile de oameni. De asemenea, și Randi este în mijlocul mulțimii.

UPDATE 21.40: Mii de oameni au ieșit în stradă și la Ploiești și Brașov.

UPDATE 21.30 -  Coloana de protestatari a ajuns deja în Piaţa Revoluţiei, unde peste 100 de jandarmi se află deja în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

UPDATE 21.20 - Reporterul Observator.TV a transmis că protestatarii se îndreaptă spre Ministerul Afacerilor Interne. Pe străzi, se mai alătură și alți oameni. 

UPDATE 21.00 - Protestatarii pleacă din Piaţa Victoriei şi se îndreaptă spre Piaţa Revoluţiei, la sediul Ministerului de Interne. De acolo, cel mai probabil vor pleca spre Primăria Sectorului 4.

UPDATE 20.45 - Jandarmeria: Discutăm cu liderii acestei adunări şi încercăm să aflăm intenţia lor

UPDATE 20.32- Peste 15.000 de oameni sunt acum în faţa Guvernului, mulţimea umplând Piaţa Victoriei şi întinzându-se şi pe bulevardul Lascăr Catargiu înspre Piaţa Romană, unde se circulă cu dificultate.

UPDATE 19.41 - Peste 10.000 de oameni demonstrează în faţa Guvernului, împotriva corupţiei, în urma tragediei din clubul Colectiv, anunţă Mediafax.

În piaţă sunt oameni de toate vârstele, majoritatea tineri, dar şi trecuţi de 50 de ani, incluzând femei cu bebeluşi în braţe şi familii întregi.

UPDATE 19.25 - Protestatarii au ajuns la Piața Victoriei. Peste 7.000 de oameni cer demisiile primarului Cristian Piedone şi ministrului Gabriel Oprea pentru tragedia din clubul Colectiv.

În faţa Guvernului, manifestanţii au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

Pe drum, protestatarii au întâlnit o maşină de pompieri şi au început să strige: "Cinste lor, cinste pompierilor", iar aceştia le-au răspuns la scandări cu sirena.

De asemnea, le-au strigat celor aflaţi în maşini pe bulevard "şi voi aveţi copii".

UPDATE 18.50 - Centrul Bucureştiului a fost blocat de cei care demonstrează cerând demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după tragedia de vineri seară, de la Clubul Colectiv.

Mii de protestatari se îndreaptă dinspre Piaţa Universităţii spre Piaţa Victoriei, fluturând steaguri naţionale şi pancarte cu mesaje prin care cer demisia lui Piedone.

Traficul pe Bulevardul Magheru este blocat.

Ora 18.00 Aproximativ 300 de persoane s-au adunat la această oră în Piaţa Universităţii, unde cer demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în urma tragediei de vineri seară, de la Club Colectiv.

Protestatarii vor porni în marş spre Primăria Sectorului 4. Ei au adus lumânări şi flori pe care le-au depus pe lângă fântână, formând şi o cruce din lumânări.

Conform paginii de Facebook pe care a fost creat evenimentul, peste 5.500 de persoane şi-au anuntat prezenta, în timp ce 6.400 s-au aratat interesaţi.

Oamenii au venit cu steaguri naţionale şi cu pancarte pe care scrie "Corupţia ucide", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România".

Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi coprupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.

Oamenii au început să strige "Ruşine să vă fie", "Piedone nu uita, va veni şi vremea ta".

Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, declara, sâmbătă, că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate.

Clubul Colectiv se află în fosta fabrică Pionierul, o clădire de patru etaje, de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7.

În urma incendiului care a avut loc, vineri seară, în club, şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi au fost rănite aproape 200. Peste 130 de oameni răniţi în incendiu sunt internaţi în spitalele din Capitală, aproape 90 fiind în stare critică şi gravă.

Sursă Foto: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Live TEXT! Miting pentru demisia primarului Piedone