Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Localități carantinate peste noapte în Sălaj, Cluj şi Timiş

Odată cu creşterea numărului de îmbolnăviri, tot mai multe localităţi intră în carantină. Secretarul de stat în ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a semnat aseară ordinele de carantinare pentru 12 localităţi din Sălaj, Cluj şi Timiş. Măsura aplicată peste noapte a provocat haos.

de Redactia Observator

la 05.11.2020 , 17:20

  • Restricțiile au provocat confuzie printre localnici
  • Cele mai importante știri, la Observator 19

Zeci de mii de oameni din judeţul Timiş au aflat dimineaţă că nu mai pot ieşi din casă fără declaraţie pe propria răspundere. Prefectura a anunţat la ora patru că într-o oră se institutie carantina în opt comune din judeţ şi câteva sate aparţinătoare.

Poliţiştii au organizat filtre la toate ieşirile din zonele afectate şi au oprit şoferii pentru a le aduce la cunoştină noile schimbări. Dar şi pentru a-i informa pe cei care tranzitează zona că trebuie să folosească rute ocolitoare.

Dan Stoicanescu, şeful IPJ Timiş: Şoferii care doresc să tranziteze Moşnita catre Timișoara vor trebui sa aleagă o rută ocolitoare catre satul Suturcesc. Șoferii care doresc sa urce pe autostradă vor trebuie sa aleagă o rută ocoloitoare comunei Dumbravița.

Vezi și

Pentru cel puţin 14 zile, în localităţile carantinate este interzisă organizarea de evenimente private, iar şcoala se mută în online. Mai mult, între orele 22 şi cinci dimineaţa, oamenii nu au voie sa iasă din casă.

Măsuri similare au fost luate şi pentru oraşul Gherla din judeţul Cluj, unde rata de infectare cu noul coronavirus se apropie de 9 la mia de locuitori. În carantină au intrat şi trei localităţi din Sălaj. Este vorba despre Cehu Silvaniei, Jibou şi Zalău, reşedinţa de judeţ, unde a astăzi a fost prezent şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Suntem cu toţii pe acelaşi teren de luptă. Este o componentă pe care sistemul medical, spitalul din Zalău, o gestioneaza în acest moment, având capacitatea atât pentru terapie intensivă, cât și pentru cazurile medii severe, dar este o componentă de prespital în care se produce infectare, se produce transmiterea.

În alte șapte localităţi din judeţul Ilfov au fost introduse restricţii, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori. Acestea sunt: Brăneşti, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroeşti, Dragomireşti Vale, Mogoşoaia şi Popeşti Leordeni. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Localități carantinate peste noapte în Sălaj, Cluj şi Timiş