Antena Meniu Search
x

Video Localnicii din Aninoasa, gest umanitar pentru o bătrână de 86 de ani şi fiul ei bolnav, a căror casă a ars din temelii

Gest impresionant al unei comunităţi din localitatea gorjeană Aninoasa. Câţiva localnici s-au unit pentru a ajuta o bătrână şi fiul ei bolnav, care au rămas fără casă în urma unui incendiu, chiar înainte de Sărbători. Din puținul lor și cu ajutorul unor donații, voluntarii speră că vor reuşi să le ofere din nou un cămin celor doi, pentru a-şi duce restul zilelor în tihnă. Oamenii cu suflet mare speră să termine măcar o cameră înainte de Anul Nou. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 28.12.2021, 17:20

Vezi și

Cu sufletul deschis şi dornici să ajute, câţiva voluntari lucrează neîncetat pentru a le oferi un cămin celor doi bătrâni: o femeie de 86 de ani şi fiul ei de 65 de ani. Casa lor a ars din temelii, după ce câteva bucăţi de jar din sobă au căzut pe podea.

Petre Tudora, localnic: Aici am turnat beton, am decojit, am dat tavanele jos. Acum punem plasă pe pereți pentru că sunt foarte vechi. După aceea încărcăm, ne apucăm să facem o sobă, ca să avem sursa de căldură.

Vecinii vor acum să transforme vechiul hambar din curte într-o locuinţă. Iar rezultatele se văd deja. În doar o săptămână, au reuşit să ridice acoperişul. Totul cu ajutorul oamenilor care au donat.

Ce spun localnicii despre ajutorul oferit

Pe acelaşi subiect

Petre Tudora, localnic: Eu am preconizat ca cel puțin de Anul Nou să se întoarcă familia aici. De aia şi lucrăm. Am cerut sprijinul cetățenilor care pot să vină să ne sprijine cu forța de muncă, cu indiferent ce, pentru a ajuta această familie necăjită.

Relu Mărgineanu, localnic: Am decis cu prietenii să îi ajutăm și noi cât putem. Să le facem două camere, o bucătărie și strictul necesar.

Lucian, localnic: Gest umanitar. Dacă am sănătate și pot să ajut, de ce nu. Să oferim un sprijin pentru acesti oameni care au o vârstă inaintată.

Elena Larisa Limbău, învăţătoare: Am initiat un proiect educațional. Elevii au strâns fonduri într-o cutiuță special amenajată, iar mai apoi le-am donat către domnul Tudora Petre.

Până ce noua casă va fi gata , cei doi bătrâni locuiesc într-o garsonieră din Târgu Jiu, asigurată tot de cei din localitate. Nu au însă gaze sau alte utilităţi şi se descurcă greu, tot cu ajutorul celor cu inimă mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Localnicii din Aninoasa, gest umanitar pentru o bătrână de 86 de ani şi fiul ei bolnav, a căror casă a ars din temelii