Antena Meniu Search
x

Deşi lucrurile sunt aproape de final, pasajul de la Piaţa Sudului rămâne închis! Primarul şi Viceprimarul Primăriei Capitalei se contrazic în declaraţii

Lucrările la Pasajul Rutier de la Piaţa Sudului din Bucureşti sunt aproape de final, dar reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că nu-l pot deschide circulaţiei pentru că Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) nu e de acord să facă recepţia parţială a lucrării.

Lucrările la Pasajul Rutier de la Piaţa Sudului din Bucureşti sunt aproape de final, dar reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că nu-l pot deschide circulaţiei pentru că Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) nu e de acord să facă recepţia parţială a lucrării.

"Pasajul este gata. Problema este că Inspectoratul de Stat în Construcţii nu este de acord să facă recepţia parţială a lucrării. În momentul acesta, dacă noi luăm acele garduri, se poate circula. Dar nu vor să facă recepţia parţială motivând că pentru una din străzile laterale, la ieşirea din Pasaj spre strada Niţu Vasile, ar trebui făcut un sens giratoriu. Asta ne ţine pe loc. Oricum, săptămâna aceasta îi dăm drumul pe deasupra, un fir dus, un fir întors. Între timp, vom mai avea o întâlnire săptămâna aceasta cu ISC să mai discutăm despre această problemă. În proiectul iniţial nu era prevăzut un astfel de sens giratoriu acolo, dar s-au gândit cei de la ISC că ar trebui pus acolo, la ieşirea din Pasaj, în dreptul străzii Secuilor, pentru a prelua traficul de pe acea alee. Ori, amenajarea acestui giratoriu la ieşirea din pasaj, mai mult ca sigur, va duce la formarea de ambuteiaje, deci e ca şi când am fi construit degeaba acest pasaj. Tocmai asta vom discuta cu cei de la ISC, să vedem ce soluţii găsim", a declarat pentru MEDIAFAX Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

La începutul lunii aprilie, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a somat consorţiul de firme care realizează lucrările la Pasajul Rutier de la Piaţa Sudului să finalizeze cât mai rapid acest proiect, anunţând că în caz contrar va rezilia contractul.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea în contrazice însă pe colegul său din Primărie , spune că acesta oferă informaţii greşite şi că ISC nu are vreo legătură cu recepţia, ci că legea nu mai permite recepţia parţială pe lucrări. 

"Legea nu mai permite să se facă recepţie parţială pe lucrări. E tot vina constructorului care a cerut un nou termen - 30 octombrie, faţă de 30 iulie, cât era prevăzut în ultima amânare. Amânarea până pe 30 octombrie nu a fost acceptată.", spune Gabriel Firea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Deşi lucrurile sunt aproape de final, pasajul de la Piaţa Sudului rămâne închis! Primarul şi Viceprimarul Primăriei Capitalei se contrazic în declaraţii