Antena Meniu Search
x

Foto Ludovic Orban: ''Am transmis colegilor să se oprească două zile din campania electorală''

Ludovic Orban, premierul României, a susţinut o declaraţie de presă, în care a precizat că a cerut suspendarea campaniei electorale timp de două zile, din respect pentru familiile îndoliate ale pacienţilor decedaţi, în secţia ATI cuprinsă de flăcări, din Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.11.2020, 17:20

Ludovic Orban doreşte oprirea campaniei electorale pentru două zile
Premierul României, Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă - Observator
  • Premierul României a cerut oprirea campaniei electorale pentru două zile, în semn de respect pentru victime
  • Mai multe anchete au fost declanşate pentru identificarea persoanelor vinovate de tragedia din Neamţ
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Ludovic Orban: Aş vrea de asemenea să anunţ că am luat decizia de a amana evenimentul nostru de luni. De asemenea, am transmis colegilor să se oprească două zile din campania electorală, din respect pentru cei care şi-au pierdut viaţa, pentru familiile lor şi pentru cei care au avut de suferit.

Premierul a precizat că s-au demarat anchete atât penal, cât şi administrativ, pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de tragedia din ATI Neamţ, dar şi a motivelor care au dus la izbucnirea incendiului din secţia de terapie intensivă. 

Zece persoane au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Opt pacienţi COVID au ars de vii, sâmbătă seara, în secţia de terapie intensivă a Spitajului Judeţean Piatra Neamţ. Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi.

În încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Colegul său Pavel Borş, o asistentă şi o infirmieră au suferit răni mai uşoare.

Unul dintre angajaţii spitalului spune că focul ar fi pornit de la priza de oxigen care alimenta ventilatoarele pacienţilor. Instalaţia electrică ar fi fost suprasolicitată după ce secţiile de ATI au fost mutate pe acelaşi etaj pentru a se putea deschide o secţie nouă de neurochirurgie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ludovic Orban: ''Am transmis colegilor să se oprească două zile din campania electorală''