Antena Meniu Search
x

Orban, despre românii blocați în vama Kulata: Decât să fie puşi în situaţia asta, mai bine își petrec concediul în țară

Ludovic Orban a comentat imaginile din vama Kulata, unde sute de români au așteptat ore în șir, la coadă, pentru a intra în Grecia și a anunțat că a pornit demersurile diplomatice pentru ca situația de joi să nu se mai repete.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.07.2020, 09:29

Ludovic Orban le recomandă românilor să își petreacă concediul în țară
Ludovic Orban le recomandă românilor să își petreacă concediul în țară - Profimedia Images
  • Un singur punct de frontieră a deschis, joi, între Bulgaria și Grecia, iar asta dus la formarea unor cozi la graniță.
  • Ulterior, MAE din Grecia a luat decizia de a crea un flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele membre UE

"Nu suntem numai noi trataţi aşa (ţinuţi mai multe ore la graniţă la intrarea în Grecia - n.r.), sunt trataţi aproape toţi cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuşi unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuşi unui tiraj, adică li se ia temperatura ... şi se creează efectiv blocaje. Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă. Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării", a spus Orban la B1 Tv.

Ludovic Orban a adăugat că grecii au introdus acum nişte formalităţi "cu care pur şi simplu or să alunge turiştii" și că, în aceste condiții, le recomandă românilor să-și petreacă concediul în România.

"Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România. (...) Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj. Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute", a spus Orban.

Autoritățile elene au permis accesul din Bulgaria spre Grecia doar prin acest punct de trecere a frontierei și le-a închis pe celelalte. Ulterior, MAE a anunțat că s-a creat un flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele UE, la intrarea în Grecia și că autoritățile caută şi alte soluţii pentru ca oamenii să nu mai stea ore în şir la coadă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Orban, despre românii blocați în vama Kulata: Decât să fie puşi în situaţia asta, mai bine își petrec concediul în țară