Antena Meniu Search
x

Regulile pe care turiștii români trebuie să le respecte pentru a ajunge în vacanță în Grecia

Europa se redeschide pentru turişti, dar regulile se pot schimba de la o zi la alta. Pentru Grecia, azi a fost o zi mare: 231 de avioane au zburat de pe 27 de aeroporturi. Dar grecii au lăsat o singură frontieră terestră deschisă pentru români. Până pe 15 iulie, putem trece graniţa cu maşina doar pe la punctul de trecere Kulata-Prochamonas. Ce reguli va trebui să respectăm şi cât vom ocoli pentru a ajunge cu maşina în vacanţă la greci, vedeţi într-un material marca Observator.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 01.07.2020, 22:57

Vezi și
  • Turiștii români trebuie să completeze un formular înainte de a intra în Grecia și un altul la întoarcerea în țară.
  • Turiștii care fac deplasarea cu avionul ar putea fi testați de coronavirus.

După mult timp, aeroportul a fost iar plin cu turişti. Doar de pe Otopeni, astăzi au decolat cinci avioane pline cu români gata de vacanţa în Grecia. 

Mihaela Neacşu, ghid turistic: Kalimera, Bună ziua, Lună bună! pentru că aşa se spune în Grecia. Totul va fi bine! Grecia e o ţară frumoasă, ospitalieră şi ne aşteaptă cu mare drag să venim la ea. 

Ne aşteaptă, însă cu reguli noi. De astăzi, cine vrea să meargă acolo în concediu, nu poate pleca fără să completeze înainte un formular electronic. 

Formularul va trebui completat cu 48 de ore înainte de a ajunge pe aeroportul din Grecia. Prima dată veţi introduce numărul de telefon pentru a primi un cod de acces. Codul îl veţi introduce pe acelaşi site. Vi se cer datele personale, dar de asemenea există şi o secţie separată în care vi se cere adresa la care urmeasă să vă izolaţi, asta în cazul în care numărul de cazuri din Grecia va creşte exponenţial.

Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene pot modifica oricând condițiile de intrare pe teritoriul Greciei, în funcție de numărul de infectări ce vor fi înregistrate pe parcurs. 

Şi asta nu e singura schimbare adusă de statul elen! 

Aleatoriu, acolo vor fi aleşi câţiva pasageri din fiecare cursă, pentru un test rapid.

Astăzi, însă, din prudenţă, au fost testaţi toţi românii ajunşi pe aeroportul din Atena.

În cazul în care pasagerul este depistat pozitiv, acesta va intra în carantină acolo, pe banii guvernului grec. 

Formulare vă aşteaptă şi la întoarcerea în ţară. 

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Compania Națională Aeroporturi Bucureşti: La întoarcerea în ţară, e obligatorie completarea formularului pus la dispoziţie de DSU, care în continuare generează unele cozi. 

Schimbări există şi pentru cei care merg cu maşina. Formularul electronic îl vor completa şi ei, dar vor scăpa de testare şi de aglomeraţia din aeroport. 

Aveţi nevoie doar de actele de identitate şi de bună dispoziţie. Totuşi, trebuie spus că acum e deschis un singur punct de frontieră între Bulgaria şi Grecia, mai exact cel de la Promachonas.

Celelalte vămi vor fi închise o perioadă pentru implementarea unui sistem de scanare a formularelor. Astfel, drumul către vacanţa la greci se va lungi puţin. De exemplu, dacă vreţi să ajungeţi în insula Thassos, veţi ocoli cu mai bine de 100 de kilometri şi veţi face cu o oră mai mult pe drum. 

Marius Berca, reprezentant agenţie de turism: Toţi turiştii sunt foarte încântaţi că pleacă. Am 99 de turişti pe Creta, iar pe Rodos 113 turişti. Doar astăzi. 

Zboruri spre Atena au existat şi până acum, însă de astăzi numărul curselor este semnificativ mai mare. 

Mihaela Bivol, reprezentant companie aeriană: Avem patru curse pe săptămână pentru Atena şi două curse pentru Salonic. Luăm în calcul creșterea numărului de curse. Suntem pregătiți și ne dorim, dacă există cerere, să fim acolo pentru pasageri.

Guvernul elen va clarifica mâine, printr-o informare oficială, noile condiţii de călătorie în Grecia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Regulile pe care turiștii români trebuie să le respecte pentru a ajunge în vacanță în Grecia