Antena Meniu Search
x

Lupul şi liliacul mediteranean lasă fără apă potabilă două sate din Gorj: "Am 80 de ani. Dar eu nu am văzut un lup aici"

După gândacul croitor care a mutat proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, e rândul lupului şi al liliacului mediteranean cu potcoavă să blocheze marile realizări ale statului. Din cauza lor, sute de oameni din Gorj nu au apă. Cele două specii ar fi puse în pericol de conducte, spun cei de la Agenţia de mediu. Aşa că întreaga investiţie a fost blocată.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.07.2020, 23:32

Vezi și

Lupul şi liliacul mediteranean cu potcoavă. Sunt inamicii a sute de oameni. Din cauza lor, spun autorităţile, două sate din Gorj nu au apă în anul 2020.

"Ia uite, asta e robinetul. Nici stropi, nici să pâsâie", se plânge o femeie.

Topeşti - un nume parcă predestinat pentru satul unde oamenii suferă de sete şi în 2020. Aici, apa ajunge doar în cisternele aduse de pompieri.

Proiectul de captare a pârâului din pădure care le-ar aduce apa necesară nu poate fi deocamdată realizat. Explicaţia?

Marian Slivilescu, primarul localităţii Tismana: De la Agenția de Mediu ni se cere un studiu de impact. Va trebui să explicăm ce impact ar putea să aibă asupra a două specii, repet, protejate, și anume liliacul mediteranean cu potcoavă și asta are vreo trei subspecii și asupra lupului.

Sunt animale pe care oamenii din zonă spun că nu le-au văzut niciodată.

"Numai de astia nu am mai auzit. Doamne, Doamne, ferească Dumnezeu!", este de părere o femeie.

"Eu am 80 de ani. Dar eu nu am văzut un lup aici", mărturisește un bărbat.

Şi oricum, chiar dacă cele două specii protejate şi-ar face apariţia în zonă, edilii cred că proiectul le-ar face mai mult bine decât rău.

Marian Slivilescu, primarul localităţii Tismana: Luciul ală de apă e un beneficiu pentru că liliacul din zbor se adapă mult mai ușor. De asemenea, lupul, și el însetat după ce mananca vreo oaie, se duce și bea apă.

Până acum, primăria a cheltuit deja 70 de mii de lei cu primele studii de fezabilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Lupul şi liliacul mediteranean lasă fără apă potabilă două sate din Gorj: "Am 80 de ani. Dar eu nu am văzut un lup aici"