Antena Meniu Search
x

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro vrea ca opozanţii săi să fie judecaţi pentru trădare!

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a cerut vineri judecarea pentru "trădare de patrie" a mai multor lideri ai opoziției pe care îi acuză că au contribuit la adoptarea de către Statele Unite a sancțiunilor împotriva Venezuelei, informează AFP, citat de Agerpres

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a cerut vineri judecarea pentru "trădare de patrie" a mai multor lideri ai opoziției pe care îi acuză că au contribuit la adoptarea de către Statele Unite a sancțiunilor împotriva Venezuelei, informează AFP, citat de Agerpres

Într-o declarație la radio și televiziune, Maduro a lansat un apel în acest sens lui Maikel Moreno, președintele Tribunalului Suprem de Justiție (TSJ, Curtea Supremă), și lui Delcy Rodriguez, președinta Adunării Constituante recent aleasă și care dispune de puteri foarte largi.

Maduro a cerut "o judecată istorică pentru trădare de patrie împotriva tuturor celor care au promovat" adoptarea sancțiunilor de către Washington.

El l-a citat în special pe Julio Borges, președinte al parlamentului, singura instituție venezueleană controlată de opoziție. Noua Adunare Constituantă și-a atribuit singură cea mai mare parte a puterilor parlamentului.

Pe acelaşi subiect

"Julio Borges este șeful celor care au făcut lobby pentru ca Venezuelei să i se impună decizii care ne afectează și ne fac un mare rău", a declarat Maduro.

Casa Albă a impus vineri noi sancțiuni Venezuelei vizând restricționarea accesului regimului lui Nicolas Maduro la capitalul străin, de care are o nevoie crucială.

Decretul semnat de președintele Donald Trump interzice achiziționarea de noi obligațiuni emise de guvernul Venezuelei sau de compania națională petrolieră PDVSA.

Aceasta este prima măsură luată împotriva Venezuelei în sine de administrația Trump, care a adoptat anterior sancțiuni individuale contra lui Maduro și altor responsabili venezueleni.

Washingtonul a declarat că reacționează la "o ruptură democratică" în Venezuela și la încălcările drepturilor omului în timpul manifestațiilor opoziției, când 125 de persoane au fost ucise în patru luni.

În ultimele luni, Julio Borges a efectuat mai multe călătorii în Statele Unite și în alte țări din regiune pentru a încerca să obțină sprijin în acțiunea opoziției împotriva lui Maduro.

Statele Unite și o duzină de țări din America Latină au refuzat să recunoască legitimitatea noii Adunări Constituante, cerută de Maduro și inaugurată în august în ciuda boicotului opoziției și criticilor internaționale.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro vrea ca opozanţii săi să fie judecaţi pentru trădare!