Antena Meniu Search
x

La Adina, copila care cântărea 16 kilograme la 19 ani, a venit Moşul

Adina s-a născut a doua oară. Medicii spun că este un miracol că fata s-a îngrăşat trei kilograme, în doar două săptămâni de tratament. Mănâncă inclusiv carne, este liniştită, vorbeşte şi a primit daruri de la Moş Crăciun.

Vezi și

Încet, încet, Adina a început să iasă din Iadul în care a fost condamnată să trăiască vreme de 19 ani.

Trupul, care a ajuns să-i fie duşman, după ce a fost hrănită toată viaţa numai cu lapte, o ascultă din ce ce mai mult. Merge acum singură şi fiecare pas pe care-l face este un progres.

Mănâncă, ascultă muzică şi este îngrijită de sora ei, care-i citeşte în fiecare seară rugăciuni. Se bucură în fiecare clipă de noua ei viaţă.

Reporter: Eşti bine?

Adina: Da. A venit Moş Crăciun la mine!

Reporter: A venit deja Moş Crăciun la tine?

Adina: Da.

Reporter: Cu ce? Cu jucării.

Reporter: Ce mănâncă?

Sora Adinei: Tot ce-i punem în farfurie.

Reporter: Ce a mâncat ieri?

Sora Adinei: A mâncat orez cu carne.

Reporter:  Câte kilograme a luat?

Sora Adinei: 19 şi 200.

Reporter: Deci aproape trei kilograme.

Sora AdineiDa.

Trei kilograme în plus sunt un miracol, spun medicii care nu s-au mai confruntat până acum cu un organism atât de slăbit.

A început să se alimenteze diferit. Să mănânce carne, legume, alimente - mâncare gătită. Ii aplicăm şi perfuzii, a declarat PROF. UNIV. DR. MARIN BURLEA de la SPITALUL "SFÂNTA MARIA" DIN IAŞI.

Tânăra vorbeşte în fiecare zi cu un psiholog. Medicii sunt optimişti şi încearcă s-o încurajeze să mănânce la fel ca un om obişnuit, pentru că lipsa hranei i-a afectat şi dezvoltarea intelectuală. Recuperarea va fi una de durată.

Adina: Să mă fac bine!

Ancheta administrativă deschisă de prefectul judeţului a fost finalizată. Au fost făcute patru plângeri penale, câte una pentru fiecare dintre cei care ar fi putut să o salveze pe Adina - asistentul său personal, asistentul social, primarul din Moldoviţa şi medicul de familie care o avea în grijă.

Plângerile au ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Câmpulung Moldovenesc. Asistentului personal al fetei i se va desface contractul de muncă. Ancheta administrativă va fi extinsă şi la comisia judeţeană de evaluare a persoanelor cu handicap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La Adina, copila care cântărea 16 kilograme la 19 ani, a venit Moşul