Antena Meniu Search
x

Mai multe localitati din Maramures au fost maturate de viituri

Ploile torentiale au revarsat iadul apelor in mai multe localitati din Maramures, unde viiturile au maturat zeci de gospodarii. Paraiele s-au transformat in adevarate fluvii si au luat cu ele masini, case si animale

Vezi și

Puhoaiele vin cu mare putere de la munte, totul a fost ras in cale, niciun animal nu a ramas in viata. Apa aproape ca a maturat localitatea maramureseana Ilba de pe harta. O rupere de nori care n-a durat mai mult de o ora a distrus totul in cale.

Drumul National 1 C, care face legatura intre Baia Mare si Satu Mare, a fost blocat ore in sir. Autoritatile au mobilizat o intreaga armata de oameni ca sa curete soseaua de crengi si copaci. Ploaia torentiala le-a ingreunat, insa, munca.

Probleme au fost si in comuna maramureseana Cicarlau, acolo unde paraul Valea Mare s-a umflat si s-a revarsat peste gospodarii. Viiturile au dus busteni, pietre si aluviuni care au distrus doua podete. In schimb, rafalele de vant au doborat un copac pe drumul european 58 si au blocat traficul rutier.

Furia naturii a daramat o casa si a fost la un pas sa-i omoare pe cei doi oameni care se aflau in acel moment in interior. Vecinii au reusit sa-i salveze in ultimul moment. Oamenii dau vina pentru nenorocire pe lucrarile de mantuiala ale autoritatilor.

"Am reusit sa deblocam drumul, sa scoate moamenii sim cel mai important, nu avem victime omenesti. A fost o catastrofa, in decurs de juma de o ora a fost o calamitate, am scos toate utilajele, tot sistemul ISU e aici", a declarat Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

In localitatea Grosii Tiblesului a cazut si grindina. Hidrologii au emis cod galben de inundatii pe raurile mici din bazinul Lapusului, la fel ca si pe cele din bazinul Somesului Mare, din judetul Bistrita-Nasaud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mai multe localitati din Maramures au fost maturate de viituri