Antena Meniu Search
x

Un fost muzeu dezafectat din Moreni e coşmarul unui cuplu de bătrâni: "Am făcut atac de panică!"

Mai mulți locuitori din Moreni au ajuns să mai aibă o singură dorinţă în viaţă: să nu se prăbuşească peste ei clădirea învecinată!

Vezi și

Mai mulți locuitori din Moreni au ajuns să mai aibă o singură dorinţă în viaţă: să nu se prăbuşească peste ei clădirea învecinată! Culmea, nu este o ruină oarecare. Vorbim despre fostul Muzeu al Petrolului, care ar putea cădea oricând peste casa pensionarilor. Autorităţile nu au, pentru moment, o soluţie. 

"Ne e teamă, stăm cu frica în sân că o să pice peste noi!" În fiecare zi, la 73 de ani, femeia speră să nu fie chiar aceea clipa în care clădirea vecină să se prăbuşească peste ei. E doar o chestiune de timp până la inevitabil, susţine ea.

- Pică des cărămizi de acolo?

- Pică! Şi au tot venit şi au mai demolat şi-au demolat unde nu trebuia. Jos! În loc să demoleze de sus, dar... N-a fost cineva care să demoleze ca lumea, au fost oameni care vrut să fure!

Pe acelaşi subiect

Situaţia este aceeaşi din 2011. Atunci, un incendiu violent a devastat corpul în care funcţiona cândva Muzeul Petrolului din Moreni. "A fost problemă cu incendiu, atunci când a fost incendiul am făcut atac de panică."

Clădirea şubredă este un focar de infecţie, spun oamenii, dar şi un pericol pentru copiii care o consideră punct de atracţie. "Sunt copii din ăştia, elevi de liceu, elevi din clasele gimnaziale care vin şi se mai întâlnesc aici. Îşi fac selfie, poze şi se joacă şi copiii şi s-ar putea să cadă o cărămidă în capul lor. Şi e periculos, ce să mai."

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean: " Acolo este o coprietate a Consiliului Judeţean, care are parterul clădirii, şi un terţ, un deţinător particular, care are cealaltă parte din clădire." 

Proprietarul majoritar spune că nu are banii necesari pentru demolare. Aşa că, după un an de la emitere, termenul autorizaţiei de dărâmare a clădirii a fost prelungit. Dacă din nou nu va fi respectat, administraţia locală din Moreni poate aplica sancţiuni, pentru că are structură proprie de urmanism. Între timp, oamenii vor trăi cu teamă. În căutarea unei soluţii, fiul celor doi soţi, care la incendiul din 2011 au făcut atac de panică, cere ajutor cunoscuţilor, pe site-urile de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un fost muzeu dezafectat din Moreni e coşmarul unui cuplu de bătrâni: "Am făcut atac de panică!"