Antena Meniu Search
x

Maica Ecaterina, al doilea Crăciun în pandemie: "Este foarte multă durere în jurul nostru și uităm să ne bucurăm"

Pentru aproape 120 de copii din Suceava, familia este Așezământul Sf. Leontie din Rădăuți. Unii au fost abandonați când aveau mai mare nevoie de sprijin. Mamă și prietenă le este Maica Ecaterina, care are grijă ca fiecare să se simtă iubit. Maica Ecaterina vorbește despre curajul de a fi fericit.

de Redactia Observator

la 26.12.2021, 10:15

Maica Ecaterina, al doilea Crăciun în pandemie: "Este foarte multă durere în jurul nostru și uităm să ne bucurăm" - Shutterstock

Așezământul de copii Sfântul Leontie din Rădăuți este construit în așa fel încât 10 case se află în jurul bisericii, relatează mediafax.ro. Practic, construcția care se întinde pe 2 hectare a făcut ca la cei mici să ajungă mai puțin greutatea zilelor pe care le-au simțit adulții. Maica Ecaterina le-a fost copiilor sprijinul pe care doar o mamă îl poate oferi pruncilor ei. Cu căldură în glas și fermitate în privire, le-a oferit copiilor libertatea din pandemie. O libertate care nu le-a îngrădit fericirea.

„Ne-am petrecut foarte mult timp în aer liber, având spațiul nostru, care ne-a permis să facem lucrul ăsta. Anul trecut, în momentul în care Paștele a trebuit să îl ținem cu porțile închise, biserica era plină, chiar dacă n-au mai venit oameni din afară. Era plină cu noi. Noi am căutat să ne detașăm cât de cât de griji și de responsabilități și să le facem viața copiilor cât mai fericită. Așa s-a și întâmplat. Dar a fost reciproc, adică am căutat să fim la curent cu toate știrile care erau, dar mai puțin să ne încărcăm cu ele și mai puțin să stăm în fața televizoarelor sau să stăm toată ziua conectați la numărul de morți. Am încercat să căutăm mai mult bine, mai mult zâmbet, mai mult de bucurie și cei mici, copiii in mod special, ne-au ajutat să ne încărcăm pe partea cealaltă, a noastră, cu acea bucurie de care noi avem nevoie să mergem mai departe”, povestește Maica Ecaterina.

La Așezământ au fost respectate toate restricțiile și nu au fost copii bolnavi. O regulă care se respectă mai ceva decât legile din pandemie este aceea de a aduce tuturor bucurie.

„Încercăm să ne bucurăm. Este foarte multă durere în jurul nostru și uităm să ne bucurăm. Uităm să zâmbim, uităm să ascultăm în liniște o colindă, fără să sărim în sus că s-a mai întâmplat ceva. Încercăm să ne detașăm de toate și, într-adevăr, dacă stăm să ne ducem cu mintea acum 2000 și ceva de ani, când a venit Mântuitorul pe lume, a venit tot în niște condiții destul de dificile. Exact așa e și la noi. Încercăm ca Nașterea Domnului să ne facă, într-adevăr, să avem mai multe speranțe, mai multă nădejde și bucuria să fie mai mult prezentă”, spune Maica Ecaterina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri sociale » Maica Ecaterina, al doilea Crăciun în pandemie: "Este foarte multă durere în jurul nostru și uităm să ne bucurăm"