Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Majoritatea romanilor habar nu are ca pe 9 mai este Ziua Europei

9 Mai. Sa fie Ziua Europei, Ziua Independentei sau o simpla zi de joi? Cam greu de spus, din moment ce toate aceste date importante s-au incapatanat sa se ingramadeasca in aceeasi pozitie a calendarului

Vezi și

De cele mai multe ori, raspunsul cel mai simplu este si cel corect. Ziua de 9 mai se incapataneaza sa le dovedeasca romanilor ca nu e asa. Astazi, in afara de faptul ca intr-adevar este joi, alte trei evenimente cruciale au schimbat istoria tarii noastre.

Sa tot fie vreo sase anisori si jumatate de cand Europa si-a deschis portile pentru romani. Doar ca dupa ce aburii fericirii si ai sampaniilor, pocnite mai ceva ca la bombardamentul de la Vidin, s-au cam evaporat, romanii au inteles ca statutul de cetatean european vine si cu niste obligatii. “Suntem amarati, n-avem serviciu. Ne chinuim sa traim”, considera cei mai multi dintre oameni.

O alta obligatie a autoritatilor ar fi placutele scrise, pe langa romana si in limbile de circulatie internationala. Nu pare greu, nu? Ei bine. De exemplu, autoritatile au gasit o alta traducere pentru focul interzis. No naked.

Sa revenim la oile noastre. Astazi, este Ziua Europei. Doar ca nu am fi ajuns in acest punct daca acum 136 de ani nu s-ar fi luptat pentru… Ziua Independentei.

Iar un alt moment care a marcat istoria noastra ca tara a fost pe 9 mai 1945. Victoria impotriva nazismului si sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

A venit momentul concluziei. Daca putem sa tragem una. Suntem europeni, fie ca ne place, fie ca nu. Si, de ziua noastra, ar trebui sa ne simtim bine. Asa ca, ori de cate ori va simtiti nedreptatit, trageti aer in piept si spuneti: sunt cetatean European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Majoritatea romanilor habar nu are ca pe 9 mai este Ziua Europei