Antena Meniu Search
x

Mall-urile s-ar putea redeschide din 15 iunie, în anumite condiții

Se deschid sau nu se deschid mall-urile? Aceasta este întrebarea. În aşteptarea unui răspuns clar, managerii centrelor comerciale fac pregătiri, chiar dacă nu ştiu exact normele care trebuie respectate. Abia joi vor fi anunţate noile măsuri de relaxare şi administratorii speră ca peste fix o săptămână mall-urile să-şi reia activitatea.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.06.2020, 22:21

Vezi și
  • Accesul în mall va fi limitat la un anumit număr de clienți.
  • Clienții vor purta mască de protecție și li se va lua temperatura.

Într-unul dintre cele mai mari mall-uri din ţară, pregătirile pentru redeschidere au început de acum trei săptămâni. 

La intrări, a fost deja montat un sistem care va controla ca numărul maxim de clienţi să nu fie depăşit. 

Acest panou indică în timp real numărul total de persoane ce se află în acel moment în interiorul mall-ului. De exemplu, în acest spaţiu comercial pot să încapă 10 mii de persoane, iar un singur om ar avea astfel la dispoziţie 10 metri pătraţi. 

În cazul în care vor intra mai mulţi clienţi, sistemul îl va alerta pe administratorul centrului comercial. 

Avem intrare şi ieşire separată ca să nu ne întâlnim. La intrarea în mall avem avertisment în care ni se spune că intră maximum două persoane pe la uşa rotativă. Cât se poate de distanţate, bineînţeles. 

La intrarea în mall ne va fi măsurată temperatura. Dacă depăşeşte 37 de grade, acest aparat ne va indica acest lucru şi nu vom mai avea voie să intrăm. 

În interiorul magazinelor, vor putea fi folosite doar jumătate dintre cabinele de probă. 

Toţi cei care vor veni să probeze haine trebuie să ştie că într-o cabină o vor putea face însă în cea de lângă nu. Așadar, hainele se vor proba o cabină da, alta nu. 

Hainele care nu sunt cumpărate vor fi puse pe acest umeraş şi se vor dezinfecta cu abur. 

Laurenţiu Ilie, manager lanţ de magazine mall: Ne pregătim cu toate măsurile de bun simţ pe care le considerăm necesare: măşti, dezinfectanţi, distanţarea la casă, neprimind până în acest moment informaţii clare nici din partea Guvernului, nici din partea mall-urilor ...

Reguli stricte vor fi şi în zona restaurantelor care acum este plină de marcaje. 

Şi în zona cu restaurante a mall-ului suntem atenționați să păstrăm distanța. De exemplu, la această masă pot sta cel mult două persoane. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății: Dacă ne referim la restaurantele din mall-uri, sigur acolo sunt foarte mari aglomerații de oameni și trebuie găsită o soluție că dacă ele vor funcționa, ele să funcționeze pe baza unor produse preambalate sau un soi de catering astfel încât să se evite aglomerarea la mese şi la spaţiile de cumpărare a hranei.

Managerii au luat măsuri şi pentru calitatea aerului din interiorul centrelor comerciale. 

Sorin Scîntei, managerul unui mall din Bucureşti: Aer proaspăt pe care noi îl introducem în proporţie de 100% în interiorul mall-ului şi nu mai recirculăm aerul cum o făceam. 

Între timp, la magazinele care au intrări din stradă se formează aproape zilnic cozi. Redeschiderea mall-urilor ar putea reduce din aglomeraţie. 

Managerii centrelor comerciale speră ca Executivul să stabilească noile norme cât mai repede. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Mall-urile s-ar putea redeschide din 15 iunie, în anumite condiții