Antena Meniu Search
x

Mama băieţelului legat de pat la spitalul din Bacău n-a ştiut cum i-a fost tratat copilul

Hamurile au dispărut. Iar sancţiunile se lasă aşteptate. Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul din Bacău n-au găsit, deocamdată, niciun vinovat pentru copilul legat de pat.

Vezi și

S-au închis saloane, se face igienizare, iar băieţelul nu mai stă prins de gratiile patului. Internată şi ea, cu o boală contagioasă, mama abia acum a aflat cum a fost "supravegheat" timp de două săptămâni.

O practică descoperită în multe spitale din ţară. Şi sancţionată doar după ce anchetele ajung la minister.

Nu-l poate vedea, pentru că e şi ea bolnavă. Stă izolată într-un salon de spital, alături de alţi pacienţi cu TBC. A aflat abia acum că băieţelul ei de un an şi jumătate, internat cu o banală amigdalită, ar fi stat două săptămâni legat. Cu hamuri speciale, de gratiile unui pătuţ metalic.

Iar asistentele şi medicii spitalului au ales cea mai simplă soluţie. N-aveau cum să-l supravegheze. Şi, în lipsa unor paturi sigure, au prins copilul în ham.

Schimbat însă, spun psihologii. Chiar şi în cazul unui copil mic, un asemenea tratament ar putea avea consecinţe. Băieţelul va fi acum evaluat psihologic.

Imediat după ce au descoperit cazul, reporterii Observator au sesizat inspectorii de sănătate. Până la control, însă, hamul a dispărut. Au început însă anchetele.

Medicul şef de secţie a primit un chestionar la care va trebui să răspundă în 24 de ore.

Şi el, şi asistentul şef care l-a avut pe micuţ în grijă de la internare. O anchetă ale cărei rezultate le aşteaptă şi Ministerul Sănătăţii.

Până la finalizarea anchetei interne, inspectorii de sănătate au decis să închidă şase saloane ale secţiei de pediatrie în care sunt trataţi copiii cu vârste preşcolare. În trei zile, trebuie să arate ca noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mama băieţelului legat de pat la spitalul din Bacău n-a ştiut cum i-a fost tratat copilul