Antena Meniu Search
x

Video Mama care a dat de pământ cu copiii ei, până i-a omorât, și-a întâmpinat soțul cu un calm înfiorător. Ce i-a spus bărbatului când i-a văzut întinși pe jos

O femeie din Maramureș a devenit din mamă fiară, fără instinct matern. A dat cu cei doi copii de pământ, doi copii de 4 luni și nici doi ani, până i-a omorât, apoi s-a comportat ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Nimeni dintre cei care ar fi trebuit să-i întindă o mână de ajutor nu a observat că femeia nu mai face faţă psihic. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 02.06.2021, 19:42

Vezi și

Soțul femeii: ”M-a sunat dimineaţă pe la ora 10.45 că a dat cu copiii de pământ. Am venit de la lucru acasă şi erau amândoi întinşi jos. I-am luat, i-am pus în pat, încet. Fata încă mai respira, dar cu greu. Până ce a venit salvarea, i-am făcut gură la gură”.

Fetița de patru luni, ucisă și ea de mamă, urma să fie botezată

Este mărturia unui tată distrus. Băieţelul avea un an şi nouă luni, iar fetiţa, doar patru luni. Săptămâna viitoare urma să fie botezată.

Cu un calm înfiorător, soţia i-a povestit că şi-a pierdut cumpătul.

Pe acelaşi subiect

Soțul femeii: ”I-am zis: "Dar de ce ai dat cu ei de pământ?". A zis că: "N-am vrut, am avut o stare de nervi”:

Mama criminală ar fi suferit de depresie postnatală

Cu puţin timp înainte să-şi omoare copiii, tânăra de 28 de ani a vorbit cu mama ei. Nimic nu părea să trădeze ce avea să facă.

Mama femeii: ”Vai, Doamne, n-am crezut că poate face aşa ceva! Dimineaţă am vorbit la telefon, au fost bine toate. Acum, săraca, numai ea cu copiii. Nu ştiu ce să zic. Soțul ei a fost la lucru să câştige şi el un bănuţ cinstit”.

Vecina familiei: ”Îngrijea destul de copii, de ce să vă spun, în casă n-am fost să vă spun, dar îngrijea de copii”.

Una din opt mame suferă de depresie postnatală

O depresie criminală ar fi împins-o pe mamă să le ia viaţa celor doi îngeri. O problemă gravă care poate afecta una din opt mame.

Mamele care se confruntă cu depresie postnatală se simt practic neputincioase. Plânsetul copilului sau lipsa sprijinului din partea soţului le poate agrava starea. Dacă nu este tratată, depresia poate duce la psihoză.

Eduard Moțoescu, medic psihiatru: ”Sunt extenuate atât fizic cât și psihic, dar foarte rar pot să recurgă la astfel de gesturi fatale pentru copiii lor. Pe fondul acesta al epuizării să aibă momente de răbufnire”.

Cazul readuce în discuţie cât de oarbe sunt autorităţile la astfel de probleme. Şi cât de singure şi fără sprijin sunt mamele în România.

În primul an de la naştere, medicul de familie este obligat să meargă să vadă copilul, iar asistentul social ar trebui să descopere astfel de cazuri.

Familia nu era în atenția asistenței sociale din sat

Simona Horvat, asistent social primărie: Nu a fost în atenţia asistenţei sociale ca fiind cu probleme de sănătate sau sociale”.

Mădălina Turza, consilier de stat: ”Marea majoritate a primăriilor din țară nu au angajat asistenți sociali. Iar dacă este angajat, îndeplinește de cele mai multe ori alte atribuții”.

Florica Cherecheș, președinte ANDPDCA: ”Doar 30% dintre ei au studii în domeniul asistenței sociale”.

Mama criminală va fi supusă unei experize psihiatrice care va stabili dacă a avut sau nu discernământ când şi-a omorât copiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mama care a dat de pământ cu copiii ei, până i-a omorât, și-a întâmpinat soțul cu un calm înfiorător. Ce i-a spus bărbatului când i-a văzut întinși pe jos