O mamă din Vaslui şi-a legat fiul cu lanţul, de un copac, în curtea casei (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 30.06.2020, 21:25.
Actualizat: 30.06.2020, 21:32

Scene şocante în această după-amiază, în judeţul Vaslui. Un tânăr de 28 de ani cu afecţiuni psihice a fost găsit de către asistenţii sociali legat cu lanţul de un copac în curtea casei. Bărbatul stătea în soare, dezbrăcat şi fără apă în curtea devenită un ţarc, cu porţi şi garduri înălţate cu sârmă. Tânărul a fost legat chiar de către propria mamă, plecată în vecini. 

Tânărul de 28 de ani a fost găsit dezbrăcat şi legat cu lanţul de un copac din curtea casei, sub soare, fără apă şi fără hrană. Imaginile revoltătoare au fost filmate chiar de către asistentul social din localitate, care îl monitoriza pe băiatul cu afecţiuni psihice.

Mioara Căldare, asistent social: Am trecut în ideea de a verifica acest caz. M-am uitat în curte, am rămas perplexă când am văzut persoana legată de copac cu lanţul, efectiv. Primul impuls a fost să-l anunţ pe domnul primar. Apoi dumnealui a sunat la ambulanţă, la poliţie.

Băiatul a fost legat de propria lui mamă. Femeia şi-a recunoscut fapta în faţa poliţiştilor, cărora le-a spus că voia să iasă din casă.

Mihai Sima, primar: Este un lucru foarte urât din partea părinţilor care ar trebui să aibă grija lui datorită faptului că mama este asistent personal.

Femeia a fost găsită prin vecini, a fost audiată, iar apoi lăsată acasă. Fiul ei a fost internat în spital şi ar putea ajunge într-un centru special.

Mihai Sima, primar: Această persoană ne face foarte multe probleme, ne crează foarte multe probleme şi datorită faptului că pe această stradă principală trec copiii spre şcoală, uneori, cum spuneam, nu are discernământ.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate. Deocamdată, nu au considerat că au suficiente probe ca să o reţină pe femeie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.