Antena Meniu Search
x

ÎNGROZITOR. O mamă s-a internat cu copilul în spitalul din Arad: "M-am simţit ca într-un lagăr de exterminare!"

E scandal la spitalul din Arad, după ce o tânără mamă şi-a povestit, într-o scrisoare deschisă, experienţa de groază din unitatea medicală, pe care o numeşte "lagăr de exterminare". Femeia a petrecut zece ore în spital, alături de fiica ei, timp în care amândouă ar fi fost ignorate de personalul medical.

Vezi și

E scandal la spitalul din Arad, după ce o tânără mamă şi-a povestit, într-o scrisoare deschisă, experienţa de groază din unitatea medicală, pe care o numeşte "lagăr de exterminare". Femeia a petrecut zece ore în spital, alături de fiica ei, timp în care amândouă ar fi fost ignorate de personalul medical.

-M-am simţit ca într-un lagăr de exterminare... 

Este concluzia şocantă pe care tânăra mamă a tras-o după mai bine de 10 ORE petrecute în secţia de boli infecţioase a spitalului judeţean din Arad. A ajuns acolo după ce fiica ei a început să se simtă rău. La scurt timp, spune femeia, ar fi început să apară şi problemele. Iniţial, copilei i s-a pus o perfuzie, iar timp de 3 ore nimeni nu ar fi verificat-o. 

"Perfuziile le oprim noi, mamele, când se termina. În 10 ore, cât am stat internate, doamna doctor nu a dat pe la noi."

Pe acelaşi subiect

Femeia povesteşte şi faptul că, în salon, condiţiile erau inumane. Deşi în secţie erau internaţi mai mulţi copii care aveau nevoie de supraveghere constantă, niciun angajat nu era de găsit. 

"De temperatura copiilor nu ne întreabă nimeni, fiecare mama, cu termometrul de acasă, verifica din proprie iniţiativă temperatura copiilor şi, surpriză: un 39,8, un 39,6. Între timp, un copilaş vomită prin tot salonul, mămica, săraca, nu ştie între ce să se împartă, să cureţe sau să stea cu copilul, care vrea să-şi smulgă branula. Din nou, nimeni prin zona."

După ore întregi de aşteptare, femeia susţine că angajaţii nici măcar nu pot face analize, pentru că laboratorul spitalului este închis în weekend.

Scrisoarea Cristinei a inspirat şi  alte mămici să scoată la lumină situaţia groaznică din spital. Astăzi, o mamă care a ajuns la spitalul din Arad după ce fiica ei a fost muşcată de un câine, povesteşte felul în care asistentele medicale îşi fac treaba. 

"Mi-a spus să pun copilul pe pat (patul era jegos şi fără hârtie de protecţie), a completat fişa, a pregatit injecţia şi se pregătea să o administreze fără să se fi spălat pe maini. (...) Am oprit-o şi, revoltată, i-am spus să nu îmi atingă copilul până nu se spală pe mâini. (...) cu o privire rece se uita la mine şi îmi raspunde că ea nu îmi expune copilul la nimic."

Cazul a ajuns acum şi la autorităţile judeţene, cele în subordinea cărora se află spitalul. 

Anchete s-au făcut însă după ficare caz petrecut în spitalul din Arad. În 2015, o familie şi-a pierdut copilul de 3 ani în urma unei operaţii banale. Atunci, medicii le-au dat asigurări părinţilor că fiul lor va fi în regulă. Câteva ore mai târziu, pruncul s-a stins.

Un alt scandal a izbucnit la acelaşi spital, după ce un medic a fost reţinut. A fost acuzat că îşi folosea pacienţii drept cobai.

Conducerea unităţii medicale nu a oferit un punct de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » ÎNGROZITOR. O mamă s-a internat cu copilul în spitalul din Arad: "M-am simţit ca într-un lagăr de exterminare!"