Antena Meniu Search
x

Manastirea Varzaresti din Vrancea a fost mistuita de flacari

Cateva maicute din Vrancea au trecut prin infern azi noapte, la propriu. Chiliile manastirii Varzaresti s-au facut scrum

Vezi și

Una dintre maicute a observat ca se ridica o coloana de fum deasupra lacasului de cult si l-a anuntat pe preot, care a sunat la 112. Intre timp localnicii au sarit sa stinga flacarile cu mainile goale.

"Ne-am deplasat cu toti aici, inclusiv grupul de actiune locala, politie, tot ce inseamna din primarii", a declarat Nistor Bratosin, primar comuna Urechisti. In putin timp oamenilor li s-au alaturat trei echipaje de pompieri.

"A izbucnit un incendiu de proportii dupa cum se vede. Am venit imediat la fata locului, au venit si colegii pompieri, se incearca in continuare diminuarea pagubelor si sa incercam sa nu se extinda pentru ca mai este biserica care este foarte aproape", a explicat Adrian Oprea, seful postului comunal de Politie Cotesti.

Focul a izbucnit cel mai probabil intr-o chilie si s-a extins cu repeziciune in camarutele maicilor. Toate s-au facut scrum. Pompierii si oamenii au salvat in schimb biserica, dupa cinci ore de lupta cu flacarile.

Autoritatile si localnicii au promis ca le vor ajuta pe maicute sa-si refaca camerele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Manastirea Varzaresti din Vrancea a fost mistuita de flacari