Antena Meniu Search
x

Avertismentul medicilor legat de pâinea şi produsele de patiserie congelate

Covrigi aburinzi, pateuri fierbinti sau pâine bine coaptă ca la mama acasă. Par cât se poate de proaspete, iar mirosul lor ademeneşte zilnic sute de cumpărători. Însă unele stau cu lunile în congelator.

Vezi și

Covrigi aburinzi, pateuri fierbinti sau pâine bine coaptă ca la mama acasă. Par cât se poate de proaspete, iar mirosul lor ademeneşte zilnic sute de cumpărători. Însă unele stau cu lunile în congelator.

În fabricile de pâine se munceşte zi şi noapte pentru ca pâinea caldă să nu lipsească de pe rafturile magazinelor. Aluatul se frământă şi în secţia de patiserie.

Prea puţine sunt, însă, produsele de patiserie făcute din aluat proaspăt. Mai bine de jumătate sunt, de fapt, aluat congelat, spun reprezentanţii industriei, pe care comercianţii îl importă.

-A început să se dezvolte acest import de pâine şi produse congelate, aluaturi congelate.  Este o cantitate care trebuie luată în calcul serios pentru că ea a crescut de la an la an şi are această tendinţă de creştere. Ea fiind congelată şi precoaptă şi coaptă din nou are nişte probleme din punct de vedere al valabilităţii. 

Pe acelaşi subiect

În jurul acestei industrii sunt câştiguri de milioane. Iar consumatorii preferă să facă o economie de 50 de bani şi să cumpere o franzelă din aluat congelat care ar putea aduce cu ea probleme de sănătate.  

-În primul rând conţine foarte mult sodiu acest aluat congelat. Sodiul este dăunător în sfera cardiacă. Mai conţine şi o serie mai mare de E-uri, acidifianţi, de agenţi de înălbire, care distrug factorii nutritivi care ar exista în produsul acela. 

Printre ingredientele aluatului congelat se găsesc şi alţi compuşi care pot afecta sănătatea. Atenţionările medicilor nu sunt, însă, o piedică pentru cei care pot servi o masă rapidă în oraş.

Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Europa. Anual, consumăm 1,8 milioane de pâine iar statisticile spun că o treime din această cantitate este făcută din aluat congelat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Avertismentul medicilor legat de pâinea şi produsele de patiserie congelate