Antena Meniu Search
x

Mâncarea românească, pe mesele străinilor

Mâncarea românească este tot mai apreciată de străini. Aşa se face că România vinde tot mai multe produse agroalimentare peste graniţă.

Vezi și

După mulţi ani în care balanţa comercială a fost pe minus, în 2013 valoarea exporturilor a depăşit cu peste 300 de milioane de euro importurile.

Grâul este principalul produs exportat. În 2013, cantitatea de grâu care a mers peste graniţă a fost dublă fată de anul 2012.

În top, urmează porumbul şi semintele de floarea soarelui. Uleiul de floarea soarelui şi carnea de oaie şi capră românească au, de asemenea, succes peste graniţă. În total, anul trecut, România a vândut animale vii de 150 de milioane de euro. Exportăm cantatăti mari şi de carne de pasăre, zahăr, miere sau brânzeturi.

Cât despre importuri, în top rămâne carnea de porc. Anul trecut am importat 150 de mii de tone de carne de porc, mai putin cu doar 6 mii de tone fată de 2012.

Pe scurt, anul trecut România a vândut peste granită produse agroalimentare în valoare de peste cinci miliarde de euro. Suma importurilor, însă, a fost de doar 4,7 miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mâncarea românească, pe mesele străinilor