Antena Meniu Search
x

Ești manipulată emoțional? Patru minciuni pe care și le spun femeile aflate într-o relație abuzivă

Te simți lipsită de respect? Fără liniște? Abuzată emoțional? Mereu ca pe ace? Dragostea nu e oarbă, nu a fost niciodată. Doar îndrăgosteala e, atunci când nu știi nimic despre persoana care ți-a furat inima și tot ce vrei să faci este să o cucerești, indiferent de mijloace.

Relație abuzivă
Ești manipulată emoțional? Patru minciuni pe care și le spun femeile aflate într-o relație abuzivă - Hepta

Te simți lipsită de respect? Fără liniște? Abuzată emoțional? Mereu ca pe ace? Dragostea nu e oarbă, nu a fost niciodată. Doar îndrăgosteala e, atunci când nu știi nimic despre persoana care ți-a furat inima și tot ce vrei să faci este să o cucerești, indiferent de mijloace.

Adevărata iubire nu are nimic de-a face cu drama și suferința. Nimic de a face cu abuzul verbal și psihic pentru care agresorii sunt atât de bine dotați, iar victimele atât de nepregătite.

Dacă ai citit până aici și te identifici, iată patru minciuni pe care ți le spui pentru a acoperi un partener abuziv, care ține nu la tine, ci la propriul orgoliu. 

Dacă îi voi demonstra că îl iubesc mai mult se va schimba

Ca regulă, oamenii nu stau cu persoane care le abuzează sub orice formă - fizic, emoțional, financiar. Dacă ești într-una dintre aceste situații să nu îți imaginezi că mai multă iubire va rezolva problema dintre voi. Așa gândește un om normal, nu unul care își concentrează întreaga atenție către propriul ego. Problema nu a fost că îl iubești sau nu, și nu va fi niciodată, ci că va prefera să te țină mereu într-o situație conflictuală, din care nu înțelegi nimic, doar pentru a nu lua niciodată inițiativa. Pentru el, controlul e totul. 

Are o perioadă mai grea. Se va rezolva în curând

Unii bărbați sunt duri atunci când dau de probleme, dar duritatea e o calitate care niciodată nu trebuie îndreptată către persoana iubită. Poate fi morocănos și irascibil o zi, două, dar nu mereu. Cine te face să crezi că starea de enervare e normală fie urmărește să te țină într-o atmosferă tensionată, fie e într-o stare de negare și nu are nici cel mai mic gând de a-și rezolva problema. De obicei, vina pentru supărarea lui se va revărsa asupra ta, motiv numai bun pentru a se enerva și mai tare. 

El sigur nu vrea să fie așa, e doar o etapă

Cei care devin violenți într-o relație nu o fac de la prima întâlnire. Nici de la primul moment intim. De altfel, ar fi imposibil. Totul vine cu picătura. La început e seducător și respectuos, apoi e doar seducător și ferm, iar peste câteva luni e doar ferm. Nici nu îți dai seama când din ferm devine abuziv. Totul e ca în ceață, iar tu te chinui să ajungi mereu la bărbatul de care te-ai îndrăgostit, doar că el nu există decât în imaginația ta. El nu ar vrea să fie așa, dar altfel nu știe cum.

Nu pot renunța, chiar dacă e rău

E o diferență între a renunța și a ajunge la capătul puterilor. Da, e greu să accepți că ai trăit o iubire care, cel puțin pentru tine, s-a transformat în coșmar. Nu e vina ta. Nu poți, singură, să salvezi o relație. Nicio dovadă de dragoste nu a rezolvat situația în care ești, ci doar a calmat-o pe moment. Abuzul va continua la orice gest de independență. Singura soluție este să înțelegi ce ți se întâmplă și să aduni puterea de a-ți recupera viața. Oricât ar fi de greu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Ești manipulată emoțional? Patru minciuni pe care și le spun femeile aflate într-o relație abuzivă