Antena Meniu Search
x

MApN începe recrutarea rezerviștilor voluntari pentru anul 2022. Procedura pentru candidații fără pregătire militară

Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 13.05.2022, 16:42

soldat român
MApN începe recrutarea rezerviștilor voluntari pentru anul 2022. Procedura pentru candidații fără pregătire militară - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În această etapă vor fi disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), iar persoanele interesate pot depune dosarele în perioada 16 mai - 10 iunie.

Candidații voluntari fără pregătire militară vor fi consiliați de experți

La centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, la structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și la unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Pe acelaşi subiect

Ce salarii au militarii români în 2022. Solda promisă de MApN pentru voluntari

Salarii militari români pe 2022. Cea mai mare soldă plătită în luna aprilie 2022, în Armata Română, a fost de 18.142 lei net. Suma a fost încasată de un ofițer superior cu funcție de conducere. În schimb, cel mai mare salariu al unui soldat profesionist sau gradat nu a depășit 4.085 lei net. La birourile de recrutare a rezerviștilor voluntari au ajuns să fie peste trei candidați pe un post liber, după ce Ministerul Apărării a triplat soldele. Înainte, un rezervist voluntar lua doar 1.500 de lei, pe perioada cât făcea instrucție.

Soldele primite de angajații MApN sunt cele stabilite pentru program normal de lucru. În sumele de mai jos, publicate de Ministerul Apărării Naționale, nu sunt incluse drepturile cu caracter nepermanent obținute de categoriile de personal cu activități specifice (piloți, magistrați militari, medici și profesori universitari sau forțe pentru operațiuni speciale).

Salarii militari români. Solda pe anul 2022

*Minimul și maximul veniturilor salariale nete achitate personalului din MApN - în luna aprilie 2022 pentru luna martie 2022.

Soldă Ofițer 2022 (funcție cu comandă): minim 2.733 lei net - maxim 18.142 lei net;

Soldă Ofițer 2022 (funcție fără comandă): minim 2.443 lei net - maxim 11.533 lei net;

Soldă Maistru militar 2022: minim 2.290 lei net - maxim 4.945 lei net;

Soldă Subofițer 2022: minim 2.284 lei net - maxim 4.932 lei net;

Soldă SGP, Soldaţii şi Gradaţii Profesionişti: minim 1.848 lei net - maxim 4.085 lei net;

Salariu FP, Funcționar Public (funcții cu comandă): minim 6.437 lei net - maxim 12.641 lei net;

Salariu FP, Funcționar Public (funcții fără comandă): minim 2.324 lei net - maxim 8.236 lei net;

Salariu PCC, Personal Civil Contractual (funcții cu comandă): minim 2.463 lei net - maxim 12.776 lei net;

Salariu PCC, Personal Civil Contractual (funcții fără comandă): minim 1.655 lei net - maxim 7.736 lei net;

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri sociale » MApN începe recrutarea rezerviștilor voluntari pentru anul 2022. Procedura pentru candidații fără pregătire militară