Antena Meniu Search
x

Marcel Vela a făcut un nou live pe Facebook: "Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră"

Din 15 mai putem să călătorim în afara localităţii fără să mai ţinem cont de limita de municipiu sau de judeţ, dar cu o condiţie! Să ne spălăm pe mâini! Cel puţin asta susţine ministrul Afacerilor Interne! Marcel Vela a răspuns întrebărilor internauţilor printr-un live realizat pe pagina sa personală de Facebook. Dintr-o mie de comentarii ministrul a răspuns doar la o mică parte din curiozităţile românilor.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 10:56

Vezi și
  • Marcel Vela le-a răspuns românilor pe Facebook
  • Ministrul de Interne a anunțat ce se va întâmpla din 15 mai

Există nenumărate discuţii cu privire la părăsirea domiciliului după ce ieşim din starea de urgenţă, iar contradicţiile autorităţilor ne-au pus şi mai tare pe gânduri. Fie că vorbim despre locul de muncă, de excursii sau de vizitarea rudelor, dupa 15 mai am putea să ne recăpătăm libertatea de mişcare, dacă ne luăm după ministrul de Interne.

MARCEL VELA, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE - Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, în sensul în care să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi evident să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală.

De altfel, păstrarea distanţei sociale este un alt aspect de care trebuie să ţinem cont.

MARCEL VELA, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE - Exceptând membrii de familie, dacă aveţi alte variante de a vă întâlni cu prieteni, cu cunoscuţi, cu colegi, să evitaţi să fiţi mai mulţi de trei pentru că în această situaţie riscul de a vă contamina este foarte mare, evident chiar dacă sunteţi trei trebuie să păstraţi distanţa socială.

Cum Vela susţine că avem voie să ne mişcăm liberi, românii au fost extrem de curioşi ce se va întâmpla cu zborurile aeriene. Însă Anglia, Spania sau Italia sunt în continuare zone roşii. Totuşi. zborurile se vor relua în funcţie de evoluţia virusului.

MARCEL VELA, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE - Zborurile vor fi reluate în şi dinspre România, cu fiecare ţară, nu în funcţie de ce se întâmplă în România, ci în funcţie de ce se întâmplă în ţara respectivă.

Întrebat şi despre ce se va întâmpla cu Suceava, din 15 mai, ministrul Vela susţine că decizia nu îi aparţine. Ridicarea carantinei la nivelul judeţului Suceva va fi luată de către specialiştii în epidemiologie.

MARCEL VELA, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE - Îmi doresc din tot sufletul ca să fie ridicată cât mai repede starea de carantină şi dacă nu se poate în 15 mai aştept şi o evoluţie a bolii şi a cazurilor care sperăm cu toţii să fie cât mai reduse, astfel încât să vă dăm o veste bună după a doua etapă de relaxare.

În mai puţin de două ore de la realizarea live-ului, ministrul Afacerilor Interne a strâns peste 25 de mii de vizualizări şi nu mai puţin de o mie de reacţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Marcel Vela a făcut un nou live pe Facebook: "Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră"