Antena Meniu Search
x

Marcel Vela, mesaj pentru infractori: „Suntem cu ochii pe voi!”

Marcel Vela, ministrul de Interne, i-a asigurat pe români că nu au de ce se teme dacă respectă legea, iar pentru infractori a avut un singur mesaj: „Suntem cu ochii pe voi!”

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.08.2020, 15:23

Marcel Vela, mesaj pentru infractori: „Suntem cu ochii pe voi!”
Marcel Vela a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a spus că România este o țară sigură
  • Directorul SIAS a declarat că trupele speciale au un crez al lor: luptătorii nu vorbesc, fac
  • Marcel Vela susține că România este un stat sigur din punct de vedere al ordinii publice

Marcel Vela a anunţat că România este un stat sigur din punct de vedere al ordinii publice și că își dorește ca țara noastră să rămână una normală „în care să ne creştem copii, în care să nu ne fie teamă să ieşim pe stradă”.

Avem planuri comune de acţiune cu alte instituţii, strategii ţintite pe grupurile infracţionale. Cetăţenii oneşti nu trebuie să se teamă, suntem o ţară sigură în ceea ce priveşte ordinea publică. Autorităţile statului să aibă maturitateaa pentru ca toţi cetatenii să se simtă în siguranță. Am susţinut faptul că am toleeranţă zero la încălcarea legii, cu atât mai mult dacă avem un angajat care nu ştie de ce parte a baricadei se află”, a declarat, vineri, într-o declarație de presă, ministrul Marcel Vela.

Acesta a adăugat că „orice cetăţean care încalcă legea va suporta rigorile ei, iar cetăţenii cinstiţi vor fi protejaţi”. „Ne dorim cu toţii o ţară normală, în care să ne creştem copii, în care să nu ne fie teamă să ieşim pe stradă. Să avem o Românie sigură, pe care să o predăm generaţiilor următoare”, a mai spus Vela.

Vela a precizat că în fiecare zi de vineri va fi prezentat un bilanţ al acţiunilor forţelor de ordine.

Acțiuni de amploare ale Poliției

La rândul său, secretarul de stat chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu a anunţat că în ultimele şapte zile au fost organizate 20 de acţiuni de amploare. 

Astăzi sunt 41 de percheziţii în 11 judeţe pentru combaterea infracţionalităţii. Printre infracţiuni: tâlhărie, braconaj, uz de armă şi alte infraţciuni. Ieri, în urma acţiunilor sub coordonarea procurorilor din Gorj, două persoane prinse în flagrant, având patru arme letale, 2 grenade și peste 600 de cartuşe”, a anunţat Despescu. 

Acesta a precizat că acţiunile de amploare ale poliţiştilor vor continua. 

Forţele de ordine sunt în alertă după un scandal între două clanuri din Bucureşti, în urma căreia o persoană a murit şi una a fost rănită. 

„Luptătorii nu vorbesc, fac”

Directorul SIAS, chestor de poliţie Alexandru Scurtu, a declarat că pentru ei „prioritatea zero este destructurarea grupărilor infracţionale” și a menționat că trupele speciale au un crez al lor: „luptătorii nu vorbesc, fac”.

În final, Marcel Vela a mai transmis un mesaj ferm celor care încalcă legea: „Suntem cu ochii pe voi!”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Marcel Vela, mesaj pentru infractori: „Suntem cu ochii pe voi!”