Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mare atenţie, şoferi! Anvelopele de iarnă sunt obligatorii înainte de 1 noiembrie dacă ninge!

Ninsoarea din weekend a dat peste cap traficul, dar şi legislaţia, motiv pentru care şoferii sunt tot mai confuzi cu privire la folosirea cauciucurilor de iarnă

de Redactia Observator

la 27.10.2014 , 15:04

Ninsoarea din weekend a dat peste cap traficul, dar şi legislaţia, motiv pentru care şoferii sunt tot mai confuzi cu privire la folosirea cauciucurilor de iarnă

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, ci doar în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Conform Brigadei Rutiere a Capitalei, însă, purtarea anvelopelor de iarnă este obligatorie din momentul în care începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă.

Articolul continuă după reclamă

„Obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condiţiile meteorologice, după cum se precizează în Ordonanţa de Guvern 5/2011. Astfel, şoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă doar când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică” a declarat Andrei Codău, inspector la Brigada Rutieră.

Amenda pentru echipare necorespunzătoare condiţiilor de drum ajunge până la 1.600 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Mare atenţie, şoferi! Anvelopele de iarnă sunt obligatorii înainte de 1 noiembrie dacă ninge!