Antena Meniu Search
x

Fetiţa care a murit înecată la Mangalia, a fost lăsată singură de unchiul ei, în valuri

Marea agitată a ucis încă un copil, în Mangalia. O fetiţă de 11 ani, pe care unchiul ei a lăsat-o singură în valuri, cu un colac - deşi pe plajă era arborat steagul roşu.

Vezi și

Marea agitată a ucis încă un copil, în Mangalia. O fetiţă de 11 ani, pe care unchiul ei a lăsat-o singură în valuri, cu un colac - deşi pe plajă era arborat steagul roşu. Curenţii puternici au tras-o sub apă. Iar salvatorii nu au mai putut face nimic, când au adus-o la mal.

La final de sezon, salvamarii fac încă un apel, pentru ca bilanţul morţilor să nu mai crească. Colacul nu salvează vieţi.

Pe plaja din Mangalia, medicii au încercat să readucă la viaţă o fetiţă de 11 ani, pe care salvamarii au scos-o inconştientă din apă. Din păcate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Chiar lângă targă, înfipt în nisip, este steagul roşu, ignorat de turiştii inconştienţi.

"A fost un copil care nu a fost supravegheat de catre tutore. Fetita care s-a inecat venise cu unchiul ei. Unchiul era pe terasa, bea bera, si ea era in apa", povesteşte un salvamar.

Mai grav este că fata a intrat în marea extrem de agitată cu un colac. Desi nu avea voie, pentru ca in aceasta zona e arborat steagul rosu. Pe orice colac scrie ca: acest dispozitiv nu este unul de salvare. Poate fi folosit doar in piscine, sub supravegherea unui adult

După câteva ore de la tragedie, un alt copil a fost luat de valuri.

De la 1 mai, bilanţul tragic al deceselor pe litoral a ajuns la 23 de persoane. 5 au fost copii şi 18 adulţi. În toată ţara, 76 de oameni au fost în pericol de înec, atât în Marea Neagra cât şi în lacuri sau în Dunăre.

29 dintre ei nu au mai avut nicio şansă. Situaţia e gravă şi în restul ţării, unde oamenii se scaldă în zone neautorizate. Ieri, un băiat de 10 ani a dispărut în râul Siret. A fost găsit abia azi, fără suflare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Fetiţa care a murit înecată la Mangalia, a fost lăsată singură de unchiul ei, în valuri