Meniu
Search
x

Mărțișoarele ecologice, la mare căutare în acest an

Mai sunt doar câteva zile până la 1 Martie şi toată lumea a pornit în goana după mărţişoare! În anii trecuţi, au fost la modă cele de tip bijuterie, care pot fi purtate pe tot parcursul anului.

De Redactia Observator la 26.02.2020, 17:41
Vezi și
  • O asociaţie din Oradea propune o variantă inedită de mărţişoare.
  • Mărţişoarele sunt realizate din capace, resturi de materiale, carton şi bucăţi din plastic reciclat.

Mai sunt doar câteva zile până la 1 Martie şi toată lumea a pornit în goana după mărţişoare! În anii trecuţi, au fost la modă cele de tip bijuterie, care pot fi purtate pe tot parcursul anului.

O asociaţie din Oradea propune, anul acesta, o variantă inedită de mărţişoare. Pe cele ecologice, realizate manual. Acestea sunt făcute doar din produse reciclate, dar asta nu înseamnă că arată mai prejos decât cele făcute din materii prime scumpe.

Mărţişoare, bijuterii, decoraţiuni sau accesorii de diferite forme sau culori. Toate sunt realizate de voluntari din capace, resturi de materiale, carton şi bucăţi din plastic reciclat.

Dacă unele materiale din care sunt făcute obiectele provin din gospodăria voluntarilor, altele au fost obţinute de la firme de reciclare.

Cumpărătorii nu au întârziat să apară, chiar înainte de ora deschiderii târgului. Cei mai mulţi au fost atraşi de povestea mărţişoarelor. Organizatorii spun că iniţiativa lor nu se opreşte aici.

Alina Hoza - organizator: Scopul e sa reciclam, sa refolosim, sa nu mai consumam resurse noi din natura. Noi le facem cu copii din scoli, mai ales cu copii mai mici, ii invatam recilare, ii invatam sa faca ceva util, creativ in acelasi timp. Noi facem o educatie non-formala.

Toţii banii adunaţi din vânzări vor fi folosiţi pentru decorarea pereţilor unei şcoli din Bihor. În acelaşi timp, curtea unităţii de învăţământ va fi amenajată cu bănci din paleţi şi alte obiecte, tot refolosite.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mărțișoarele ecologice, la mare căutare în acest an