Antena Meniu Search
x

Primii salvatori ajunşi la Bamboo fac mărturii cutremurătoare: "Vedeam GROAZA pe chipul lor. Oamenii erau disperaţi. Mi-a fost frică de un al doilea COLECTIV"

Doi dintre primii oameni care au ajuns la locul incendiului din clubul Bamboo, Eduard Ciurea, comandantul echipajului SMURD Băneasa Bucureşti, şi Ovidiu Dumitru, şeful departamentului de intervenţii ISU Băneasa, au povestit clipele de groază trăite în timpul intervenţiei.

Doi dintre primii oameni care au ajuns la locul incendiului din clubul Bamboo, Eduard Ciurea, comandantul echipajului SMURD Băneasa Bucureşti, şi Ovidiu Dumitru, şeful departamentului de intervenţii ISU Băneasa, au povestit clipele de groază trăite în timpul intervenţiei.

Eduard Ciurea, comandantul echipajului SMURD Băneasa Bucureşti, a declarat, luni dimineaţă, la Antena 1, că a văzut cum oamenii fugeau îngroziţi în jurul său şi că s-a temul "de un al doilea Colectiv".

"Când am ajuns prima dată acolo m-am gândit că ar putea fi un al doilea Colectiv. Oamenii erau îngroziţi, fugeau, nu aveai loc să te strecori pe lângă ei, nu aveai loc nici de taximetrişti şi de maşinile parcate pe stânga şi pe dreapta. Vedeam groaza pe chipul lor. Chiar le-am spus colegilor: "Pregătiţi-vă, că o să fie urât aici". Bineînţeles că ne-am bucurat că nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Colectiv", a povestit Eduard Ciurea.

La rândul său, Ovidiu Dumitru, şeful departamentului de intervenţii Băneasa, a declarat că nu a văzut până acum în cariera sa un incendiu de o asemenea amploare. "Nu am mai văzut un incendiu de o asemenea amploare. Am fost prima maşină care a ajuns acolo, am ajuns în 6 minute. Un minut ne-a luat să facem cei 200 de metri pe stradă, din cauza maşinilor. Nu se vedea mare lucru, era totul inundat cu fum, vizibilitatea era spre zero", a spus Dumitru.

Legat de modul în care s-a intervenit, Ovidiu Dumitru a precizat: "Cred că am fost 30 de maşini cu apă şi spumă. La început am ajuns cu doar 2 maşini, restul forţelor au venit foarte rapid".

Responsabilul ISU a mai spus că primii pompieri care au intervenit au fost la un pas de o tragedie. "În momentul în care am ajuns acolo, ni s-a spus de către personalul obiectivului că sunt oameni mulţi prinşi în interior. Era o uşă de acces mare, nu se vedea flacără, ci doar un fum foarte gros. Ne-am pregătit să intrăm, ne-am pus măştile, dar în momentul în care vroiam să intrăm, s-a întâmplat ceva în interior că dintr-odată a ieşit fum negru şi s-a format un tiraj de aer care era direct spre uşa în care noi vroiam să intrăm. Era o mare gaură în interior, era o rampă, şansa a fost de partea nostră şi s-a evitat o nenorocire", a povestit Ovidiu Dumitru.

Nu avem inicio informaţie legată de cauza incendiului. Poliţia trebuie să furnizeze aceste intervenţii după analizarea datelor. Mai sunt spitalizate doar patru persoane, dintre care două la ortopedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Primii salvatori ajunşi la Bamboo fac mărturii cutremurătoare: "Vedeam GROAZA pe chipul lor. Oamenii erau disperaţi. Mi-a fost frică de un al doilea COLECTIV"