Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mărturii cutremurătoare ale victimelor lui Ion Ficior, torţionarul de la Periprava

Îl aşteaptă 20 de ani de închisoare, dar nu s-a prezentat la proces pentru că este bolnav! Ion Ficior, torţionarul de la Periprava, nu avea însă nicio problemă atunci când chinuia zeci de deţinuţi.

de Redactia Observator

la 14.12.2016 , 16:51

Îl aşteaptă 20 de ani de închisoare, dar nu s-a prezentat la proces pentru că este bolnav! Ion Ficior, torţionarul de la Periprava, nu avea însă nicio problemă atunci când chinuia zeci de deţinuţi.

Bătrânul e revoltat că procesul nu se mai termină odată. E un fost deţinut politic la Periprava, din Delta Dunării, penitenciar condus în perioada 1960-1963 de Ion Ficior. La fel de nemulumite sunt şi celelalte victime ale torţionarului. De mai bine de patru ani umblă prin instanţă şi cer pedepsirea vinovatului. 

Curtea Supremă trebuia să judece astăzi ultimul termen al dosarului în care, în primă instanţă, Ficior a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii. Pentru asta, au fost citaţi în instanţă şi victimele, dar şi moştenitorii foştilor deţinuţi. Numai că torţionarul de 88 de ani a cerut amânarea cauzei pe motiv că e bolnav.

Vezi și

Procurorii Parchetului General, cei care l-au trimis în judecată pe Ficior, arată că, sub mandatul acestuia, la Periprava au murit 103 deţinuţi. Omorâţi în bătaie, morţi de foame, sau de boli netratate. 

Victimele erau pedepsite cu bătaia pentru orice, apoi erau lăsate să zacă pe o pătură.

Şi fiul unui deţinut politic, care avea 5 ani când i-a fost ucis tatăl, a avut mult de suferit. A crescut orfan. 

Torţionarul Ficior locuieşte într-un apartament de 4 camere din zona Gării de Nord şi are o pensie de 5.100 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Mărturii cutremurătoare ale victimelor lui Ion Ficior, torţionarul de la Periprava