Antena Meniu Search
x

Video ''Masa caldă'' ajunge cu întârziere în şcoli. Normele de aplicare lipsesc cu desăvârşire, deşi banii au fost alocaţi de Guvern

Programul "Masa caldă" pentru elevi va începe şi anul acesta cu întârziere. Chiar dacă banii necesari au fost alocaţi de guvern, lipsesc normele de aplicare.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 08:39

Vezi și

Păcat, spun directorii de şcoală, pentru că programul s-a dovedit a fi unul foarte util, în anii precedenţi. O masă caldă înseamnă zeci de elevi care nu abandonează şcoala.

 Şcoala Ilarion Felea este singura din Arad care oferă o masă caldă celor aproximativ 400 de elevi. Primăria a dat 350 mii lei pentru a cumpăra containerele în care elevii să ia masa. Anul trecut, programul a început cu o întarzeiere de 7 luni şi asta s-a vazut în prezenţa copiilor la şcoală.

Normele de aplicare întârzie să apară

Anul acesta, guvernul a alocat 147 de milioane de lei pentru masa caldă la nivelul întregii ţări. Însă normele de aplicare se lasă aşteptate, ceea ce amână data la care programul poate fi aplicat.

Purtător de cuvânt, primăria Arad: „În urma rectificării bugetului de stat a fost alocată suma necesară continuări programului ,,masă caldă in școli,,. În ceea ce ne priveste asteptam repartizarea sumelor pe judete la propunerea ministerului educatiei Anul trecut, primaria Arad a plătit din bugetul local sumele necesare demarării programului şi a recuperat banii de la guvern. Nu se ştie dacă şi în acest an, va putea suporta aceste cheltuieli în avans.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » ''Masa caldă'' ajunge cu întârziere în şcoli. Normele de aplicare lipsesc cu desăvârşire, deşi banii au fost alocaţi de Guvern