Masă în oraş cu bunătăţi de la ţară
Varză cu costiţă la ceaun, plăcinte cu brânză dulce şi stafide, chec, prăjituri cu vişine sau măr, dar şi cozonaci. Cine nu ar vrea să mănânce ca la mama acasă, când iese în oraş? Ei, bine, iată că se poate. La târgurile cu mâncare tradiţională, în care se pun numai ingrediente de la ţară. Bucătarii şi comercianţii n-au stat o clipă, în Bucureşti.
Varză cu costiţă la ceaun, plăcinte cu brânză dulce şi stafide, chec, prăjituri cu vişine sau măr, dar şi cozonaci. Cine nu ar vrea să mănânce ca la mama acasă, când iese în oraş? Ei, bine, iată că se poate. La târgurile cu mâncare tradiţională, în care se pun numai ingrediente de la ţară. Bucătarii şi comercianţii n-au stat o clipă, în Bucureşti.
Ies aburi din ceaunul imens, care abundă de varză cu costiţă. Din trei mişcări, bucătăreasa umple bolul alb şi-l pasează cumpărătorului, care n-o să aştepte mult să mănânce. E gata, imediat, şi mămăliguţa. Tradiţionala mămăliguţă. Aripioarele, copanele şi pieptul de pui sunt dezlipite şi ele, uşor, de pe grătarele fierbinţi. Dar mirosul inconfundabil de peşte se strecoară cel mai uşor în poftele clienţilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰