Masa tradițională de Crăciun, înlocuită cu una internațională
Cine nu taie porcul şi vrea cină cu dichis de Crăciun la restaurant, va avea caracatiţă la grătar, vită argentiniană cu foie gras de gâscă şi peşte franţuzesc pe masă
Cine nu taie porcul şi vrea cină cu dichis de Crăciun la restaurant, va avea caracatiţă la grătar, vită argentiniană cu foie gras de gâscă şi peşte franţuzesc pe masă
Ei bine, da, piftia, sarmalele şi friptura de porc au concurenţă. Specialiştii în bucătăria internaţională vin cu propuneri de peste hotare. Delicatese cel puţin la fel de gustoase.
"În perioada Crăciunului, recomandăm muşchiul de vacă argentinean cu fois gras. Putem înlocui tradiţionalul porc cu caracatiţă la grătar, una dintre specialităţile noastre şi creveţi cu sos de unt şi usturoi, foarte bun. Mâncăruri uşoare şi foarte cerute", spune Petre Chiriac, manager restaurant grecesc si argentinean.
Aşadar, fructe de mare, alături de alte preparate mediteraneene, pentru cei care preferă specialităţi mai uşoare decât porcul.
Patronii restaurantelor au început să diversifice ofertele de Crăciun. De câţiva ani deja, mulţi români au înlocuit masa tradiţională cu una internaţională şi la fel de gustoasă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰