Antena Meniu Search
x

Masca devine accesoriu obligatoriu din 15 mai și ar trebui înlocuită constant (Video)

Din 15 mai, ne vom vedea la faţă doar cu mască! Măştile vor deveni obligatorii atunci când mergem la magazin sau în transportul public. Vrem nu vrem, chiar şi la serviciu, va trebui să purtăm pentru a-i proteja pe cei din jur. Cine nu respectă această regulă, riscă sancţiuni.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 12.05.2020, 22:46

Vezi și
  • Angajatorii ar trebui să asigure angajaților măști de protecție.
  • Masca de protecție, schimbată la fiecare patru ore la locul de muncă.

Din 15 mai, masca va fi obligatorie în interior, inclusiv la locul de muncă. Reluarea activităţii va însemna şi mărirea numărului celor cu care intrăm în contact. Guvernul vrea să îi oblige pe cei care lucrează cu publicul să-şi schimbe masca de câteva ori pe zi. Angajatorii vor fi cei care ar trebui să le asigure măştile.

De îndată ce au trecut patru ore de când am început treaba vom avea obligația să ne schimbăm masca de protecție cu una nouă. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că pe întreaga durată a activității vom avea gura și nasul acoperite.

La metrou, dar şi în mijloacele de transport în comun, toată lumea va trebui să poarte mască. Sunt spaţii închise, iar riscul de infectare este ridicat. Masca trebuie să acopere gura şi nasul.

La urcarea în autobuze avem grijă unde ne așezăm. Încercăm să păstrăm distanța față de ceilalți călători și respectăm principiul un loc liber, unul ocupat. Masca nu trebuie să ne lipsească nici de aici.

Şi atunci când intrăm într-un magazin sau într-o instituţie publică trebuie să ne punem mască. Deocamdată nu au fost anunţate sancţiunile pe care le riscă cei care nu respectă regula. Dar, cel mai important, este ca fiecare dintre noi să fie conştient de riscurile la care se expune sau îi expune pe alţii.

La începutul pandemiei, România s-a confruntat cu o criză de măşti. Luna trecută, pe un site, primul stoc de cinci milioane de măşti s-a terminat în doar șase ore. De la 125 de lei, preţul unei cutii cu 50 de măşti a scăzut sub 100 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Masca devine accesoriu obligatoriu din 15 mai și ar trebui înlocuită constant (Video)