Antena Meniu Search
x

Aparatul de aer condiționat, între practic și inestetic. Cum poti să îl maschezi?

Una dintre dotările esențiale în orice casă sau apartament modern este aparatul de aer condiționat. Temperaturile ridicate, care se anunță odată cu sosirea verii, cât și faptul că vei petrece mai mult timp în casă decât în mod normal anul acesta, reprezintă un motiv întemeiat să te gândești la achiziționarea unui aparat de aer condiționat. 

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 17:16

  • Soluții pentru a masca aparatul de aer condiționat
  • Investiția, pentru armonia estetică a locuinței

Deși se spune că este bine ”să-ți cumperi iarna car și vara sanie”, sau altfel spus, să alegi un aparat de aer condiționat din timp, este posibil să nu fi făcut acest lucru până acum din două motive: fie pentru că nu petreceai prea mult timp acasă, și, atunci, investiția nu părea necesară, fie pentru că, în general, foloseai aparatul doar câteva luni pe an. 

Deja nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că statul prelungit în casă ne-a făcut pe toți să acordăm o atenție deosebită dotărilor, mobilierului, decorului casei în care locuim și, nu în ultimul rând, calității aerului respirat, este important să investești într-un astfel de aparat, care este mai mult decât practic, chiar indispensabil. 

Unul dintre contra-argumentele pe care multe persoane îl folosesc atunci când amână cumpărarea unui astfel de dispozitiv, este legat de aspectul său, care poate fi nu unul foarte plăcut vizual. 

Pentru a veni în ajutorul celor preocupați de armonia estetică a locuinței, există câteva trucuri la care pot apela, pentru a integra aparatul în decorul casei, mai ales dacă bugetul alocat nu le permite să aleagă unul cu design deosebit. Dacă te numeri printre aceștia, sfaturile de mai jos te vor ajuta să remediezi problema aspectului aparatului tău de aer condiționat. Idei de camuflare există. Trebuie doar să faci rost de câteva materiale ajutătoare și puțină imaginație!

Mascarea aparatului de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat, între practic și inestetic. Cum poti să îl maschezi?

Această metodă presupune încadrarea aparatului într-un raft îmbinat cu restul mobilei din cameră sau chiar a unei măști special confecționată, de preferat, din același lemn cu restul mobilei, care să aibă găuri prin care aerul rece să poată fi ventilat.

Această variantă poate implica puțin mai multă planificare și necesită ajutorul cuiva priceput la tâmplărie, pentru a fabrica masca din lemn/pvc sau orice alt material preferi să utilizezi, însă poate fi o îmbunătățire reală adusă decorului casei, care va fi unul armonios și plăcut vizual pentru mulți ani. 

Colantarea aparatului de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat, între practic și inestetic. Cum poti să îl maschezi?

Ce-a de-a doua metodă este mult mai ușoară, rapidă, necostisitoare și are avantajul de a putea fi rapid înlocuită, în cazul în care te răzgândești asupra designului sau trebuie să schimbi aparatul de aer condiționat. 

Pentru o camuflare ușoară și integrare în peretele încăperii, poți opta pentru stickere decorative pentru cameră, pe care le găsești la un preț foarte accesibil și pe care îl poți aplica peste aparat, pentru a-i oferi un look elegant, în acord cu restul peretelui. 

Aparatul va fi vizibil în continuare, însă va avea un aspect mai frumos, mai puțin industrial. Poți opta pentru diverse modele de stickere decorative, fie artistice, fie florale sau de ce nu, desene animate, dacă e vorba de amenajarea camerei copilului. Această metodă se pretează și pentru cabinete, spații de birouri, în care îți dorești să personalizezi spațiul, să-l faci mai intim, să îți lași amprenta personală printr-un truc ingenios. 

Indiferent de gusturi, iată că există metode foarte facile de a scăpa de aspectul inestetic al aparatului de aer condiționat, astfel că nu există nicio scuză să nu te bucuri sezonul acesta de aer răcoritor și design interior!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Aparatul de aer condiționat, între practic și inestetic. Cum poti să îl maschezi?