Antena Meniu Search
x

Mii de maşini cumpărate din străinătate şi considerate chilipiruri ajung în România direct la service sau la dezmembrări

La service sau la dezmembrări. Acolo ajung cu maşinile a mii de şoferi în fiecare an, la scurt timp după ce şi le cumpără din străinătate.

Vezi și

La service sau la dezmembrări. Acolo ajung cu maşinile mii de şoferi în fiecare an, la scurt timp după ce şi le cumpără din străinătate. Atraşi de preţurile mici ale unor mărci de lux, românii merg pe încredere şi nu mai verifică istoricul autoturismului căruia i s-a pierdut şirul proprietarilor. O greşeală care ajunge că îi coste mii de euro. Iar siguranţa lor este pusă în pericol. Accidente vechi sunt ascunse şi nimeni nu ştie cum s-au făcut reparaţiile.

O maşină dintr-o gamă de lux cumpărată la un preţ atrăgător. Devine o mândrie pentru mulţi români. Însă, nu trece mult timp şi află că afacerea a mers prost. Maşina cumpărată pe încredere poate ascunde prea multe probleme. 

Nu ştiu de existenţa unor servicii de verificare pentru maşini- online sau fizice şi, în al doilea rând, valoarea maşinilor rulate aduse din alte ţări este foarte mică, astfel că oamenii sunt foarte concentraţi pe preţ şi preferă, aparent, să economisească oricât din achiziţia unei maşini, taie inclusiv din verificarea ei. 

Un studiu recent arată că cel mult 10% dintre maşinile second hand din România sunt verificate înainte de a fi cumpărate. Noii proprietari află abia apoi că autoturismul are fie kilometrajul dat peste cap, fie a suferit reparaţii despre care nu a fost înştiinţat.

Pe acelaşi subiect

Anul trecut, peste jumătate de milion de maşini la mâna a doua au fost aduse în România din ţări precum Germania, Italia sau Franţa. Încântaţi de preţ, foarte mulţi români au cumpărat anul trecut maşini vechi chiar şi de peste 17 ani. Însă, după puţin timp, au ajuns cu ele fie la service, fie într-un astfel de loc. 

Paradoxal, în ţările din care noi importăm rable, Dacia românească are mare succes.

Printre primele zece mărci auto preferate de români, cinci sunt ale unor producători germani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Mii de maşini cumpărate din străinătate şi considerate chilipiruri ajung în România direct la service sau la dezmembrări