Antena Meniu Search
x

Măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile în aer liber din mai multe județe (Video)

Incompetenţa autorităţilor se dovedeşte a fi, uneori, mai contagioasă decât virusul! Măştile devin obligatorii în aer liber în din ce în ce mai multe judeţe. Mulţi ignoră însă regula pentru că poliţiştii nu au ce să le facă, la fel cum s-a întâmplat şi în starea de urgenţă. Guvernanţii au promis ajutoare pentru nevoiaşi - seturi de 30 sau chiar 50 de măşti pentru cei care primesc ajutoare sociale, însă sprijinul a rămas doar pe hârtie.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 31.07.2020, 21:10

Vezi și
  • Măștile de protecție devin obligatorii și în spațiile în aer liber.
  • Autoritățile ar trebui să-i ajute cu măști gratis pe cei nevoiași.

"Am pensie de nimica toată! Cât de des pot să-mi schimb masca? Păi asta o am de două luni! O spălăm, vedem noi ce-i facem", este mesajul transmis de un bătrân dintr-un microbuz din Argeș. 

Este situaţia în care se regăsesc mulţi români: înţeleg pericolul însă trebuie să aleagă între un set de măşti sau mâncare. Între timp, autorităţile bâjbăie. În Parlament s-au discutat luni bune măsuri pentru a îi ajuta pe cei nevoiaşi. Prima problemă: cine face licitaţia, Ministerul Muncii sau Ministerul Sănătăţii? 

După ce s-a decis că Ministerul Sănătății trebuie să desfășoare licitația, aceasta a fost atacată de două ori. Așa se face că nici în acest moment măștile nu au ajuns la Direcțiile de Sănătate Publică.

De la DSP-uri, măştile ar trebui să ajungă la cei care nu şi le permit. Între timp, s-au căutat soluţii pe plan local. Nu s-au găsit. 

Iar oamenii simt stângăcia aleşilor şi acţionează ca atare. În Dâmboviţa masca a devenit ieri obligatorie în pieţe şi târguri. Doar că, o plimbare cu camera ascunsă într-o piaţă din Titu scoate la iveală că prea puţini respectă regula. Primarul nici nu vrea să audă. 

Masca în aer liber a devenit sau urmează să devină obligatorie într-un sfert de ţară. 14 judeţe au luat deja măsura. Pe litoral, oamenii s-au bucurat de ultima săptămână fără mască. 

Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Braşov. 

În această seară, în ședința de Guvern ar trebui să intre și hotărârea care ar introduce obligativitatea purtării măștilor în aer liber. În acest fel, cei care ignoră măsura devin mai uşor de sancţionat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile în aer liber din mai multe județe (Video)