Antena Meniu Search
x

Materiale pentru pictura în ulei - Ce trebuie să știi ca începător

Pictura în ulei poate deveni foarte ușor un hobby pentru mulți dintre noi. Dacă ai mai cochetat până acum cu desenul și culorile, dar ești curios și de tehnica picturii în ulei, vei vedea că este mai simplu decât crezi.

- pexels.com

Pictura în ulei poate deveni foarte ușor un hobby pentru mulți dintre noi. Dacă ai mai cochetat până acum cu desenul și culorile, dar ești curios și de tehnica picturii în ulei, vei vedea că este mai simplu decât crezi.

Materialele pentru pictura în ulei ar putea la început să te sperie, ca de exemplu diluantul (terebentina), însă odată ce începi să le folosești, vei fi mereu dornic să te bucuri de creație.

Mai jos ai un ghid util despre materiale pentru pictura în ulei.

Culorile

Cine a zis că un începător nu poate folosi culori profesioniste? Un set cu 10 culori de bază este punctul de pornire pentru pictura ta. Tuburile de 40 ml sunt ideale pentru a te familiariza cu tehnica picturii în ulei. Frumosul set de culori Van Gogh din imagine te va îndemna să dai startul procesului de creație.

Dacă îți place și știi să obții culorile prin amestec, atunci poți să îți achiziționezi strict culorile de bază, tuburi individuale cu roșu, galben, albastru, precum și non-culorile alb, respectiv negru.

Sursa foto: Colorit.ro

Pensule

Ca începător nu vei avea nevoie de o varietate de pensule. Optează pentru pensule din păr natural de diferite dimensiuni. Sugestia este să îți iei șase, două mici, două medii și două mari.

Pensulele cu vârful de tip cioc de rață îți vor plăcea cu siguranță și vor face misiunea ta una cu mult mai ușoară.

Sursa foto: Colorit.ro

Terebentină sau minerale spirtoase

Spre deosebire de culorile în tempera, de acrilice sau acuarele, nu vei putea să cureți vopseaua de pe pensule cu apă. Ai nevoie de un diluant. Poți folosi terebentină sau mineralele spirtoase pentru a-ți curăța pensulele sau a scăpa de vopseaua de pe piele.

Sursa foto: Colorit.ro

Ziar

Ziarul îl vei folosi atât la final, când ai terminat de pictat și vei dori să cureți pensulele de vopsea, dar este util și în timpul lucrului. Este bine să cureți pensula înainte de a începe să pictezi o secțiune nouă sau înainte de amestecul culorilor.

Nu este necesar să folosești terebentină pentru o curățare completă. Ai nevoie de o bucată de ziar pentru a stoarce toată vopseaua din părul pensulei.

Pânză sau hârtie

Pânza este grozavă pentru pictura în ulei, dar pentru început ține cont că poți folosi ca mediu de lucru și hârtia. Desigur, va trebui să achiziționezi una special destinată culorilor în ulei. Un magazin online cu accesorii de pictură îți va permite să găsești ușor hârtia necesară.

Pe o astfel de hârtie specială, senzația este ca și atunci când pictezi pe pânză.

Sursa foto: Colorit.ro

Datorită materialelor specifice și diverse prezente pe piață, pictura în ulei poate cunoaște stadii înalte de reprezentare chiar și în cazul începătorilor. Mult spor la pictat!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Materiale pentru pictura în ulei - Ce trebuie să știi ca începător