Antena Meniu Search
x

ŞOCANT: Mecanicii din trenul deraiat în Hunedoara s-au sacrificat, să evite tragedia. Compania ia însă în calcul varianta ERORII UMANE!

Eugen şi Alexandru. Sunt cei doi mecanici cu experienţă care au murit încercând să ţină un tren cu 16 vagoane pe şine. O garnitură despre care anunţaseră prin staţie că a rămas fără frâne. Şi pe care au scăpat-o de sub control la peste 95 de kilometri pe oră.

Vezi și

Eugen şi Alexandru. Sunt cei doi mecanici cu experienţă care au murit încercând să ţină un tren cu 16 vagoane pe şine. O garnitură despre care anunţaseră prin staţie că a rămas fără frâne. Şi pe care au scăpat-o de sub control la peste 95 de kilometri pe oră.

Deşi rudele spun că cei doi s-au sacrificat încercând imposibilul, compania privată la care erau angajaţi mecanicii dă vina pe cei care au murit: nu exclude o eroare umană. 

Un mecanic de locomotivă şi ajutorul lui au murit încercând să ţină pe şine 16 vagoane. Trenul de marfă a deraiat pe Valea Jiului, după ce, prin staţie, cei doi anunţaseră că garnitura a rămas fără frâne. 

Dacă se confirma ipoteza defectiunii sistemului de franare este clar ca totul s-a intamplat dupa ce trenul a plecat din gara din Tragu Jiu, unde oprise sa faca schimbul de tura. De aici pana la Merisor sunt 80 de kilometri, un drum cu multe curbe in care este solicitat sistemul de franare. 

Localitatea hunedoreană Băniţa a fost vârful traseului pe care îl avea de parcurs trenul de marfă, între Târgu Jiu şi Simeria.

Până acolo, garnitura de 1800 de tone a urcat în munte, apoi a coborât cu viteză tot mai mare. Pe un viaduct, deasupra unui drum naţional a sărit de pe şine.

Şase vagoane au căzut în râpă, iar locomotiva a despicat pământul. 

Pe Eugen Milotin şi pe Alexandru Garcea i-au ucis ceea ce au iubit o viaţă. Trenurile. Unul avea 51 de ani, celălalt 66. Într-un comunicat de presă, şefii companiei la care erau angajaţi au declarat că garnitura era verificată tehnic şi că nu exclud o eroare umană. 

Mecanicii ar fi putut să se salveze şi să sară din locomotivă, spun prietenii. Nu şi-au trădat meseria. Deşi aveau acasă copii şi nepoţi. 

De sâmbătă, locul accidentului e împânzit de echipe de anchetă şi de intervenţie.  

Iar călătorii care se deplasau pe acest traseu cu trenul sunt preluaţi acum de autobuze. Agenţia de Investigare Feroviară anchetează cazul, iar poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă. Cei doi mecanici erau angajaţi cu forme legale la o firmă privată din Voluntari.

Potrivit procurorilor, urmărirea penală ar putea fi extinsă şi pentru infracţiuni ce ţin de siguranţa circulaţiei pe căile ferate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » ŞOCANT: Mecanicii din trenul deraiat în Hunedoara s-au sacrificat, să evite tragedia. Compania ia însă în calcul varianta ERORII UMANE!