Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicii de familie vând listele cu pacienți cui oferă mai mult și fără acordul asiguraților!

Pacienţii se dau în România pe bani grei. Pentru câteva zeci de mii de euro, unii medici de familie îi vând pe cei înscrişi la ei, pe liste, ca la piaţă

de Redactia Observator

la 13.01.2016 , 20:18

Pacienţii se dau în România pe bani grei. Pentru câteva zeci de mii de euro, unii medici de familie îi vând pe cei înscrişi la ei, pe liste, ca la piaţă. Internetul este plin de anunţuri, mai ales că tranzacţiile cu pacienţi sunt acoperite de lege. 

Este însă ilegal să vinzi datele pacienţilor, fără acordul lor. Legea sancţionează şi furtul pacienţilor, o practică des întâlnită în rândul medicilor de familie. O gravidă, însărcinată în nouă luni s-a trezit că are un alt doctor, într-un alt judeţ. 

La oferta de cinci mii de euro, doamna doctor strâmbă din nas. Ar vrea dublu, 10.000 de euro, da nici nu vrea să sperie clientul. Nu se sfieşte să ne explice că cel mai bine e să lăsăm pacienţii să descopere singuri că, peste noapte, au un alt medic de familie. Internetul este plin de anunţuri prin care medicii de familie vând praxis-ul - lista cu pacienţi. O practică legală, până se ajunge la problema datelor personale şi medicale ale pacienţilor. Amenzile pentru înstrăinarea datelor personale pot ajunge chiar şi la 50 de mii de lei. Anul trecut, în numai două luni, aproximativ 4 mii de pacienti au fost furaţi, numai din Bucureşti şi lfov.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Medicii de familie vând listele cu pacienți cui oferă mai mult și fără acordul asiguraților!