Antena Meniu Search
x

Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti muncesc non-stop, din cauza deficitului de specialişti

E deficit major de personal în spitale şi mii de oameni merg sute de kilometri pentru o consultaţie! Nimic neobişnuit pentru România, ar spune unii.

Vezi și

E deficit major de personal în spitale şi mii de oameni merg sute de kilometri pentru o consultaţie! Nimic neobişnuit pentru România, ar spune unii. În Ploieşti, însă, până şi victimele accidentelor de pe DN1 sunt trimise în oraşele vecine, pentru că nu există medici nici la Urgenţă. Spitalul ar avea nevoie de 100 de doctori, ca să nu mai funcţioneze la cota de avarie.

Sunt gărzi de câte 24 de ore. Ore lungi, epuizante, în care medicii sunt nevoiţi să alerge de la un pat la altul. Este vorba despre un spital cu peste 2.000 de paturi, situat pe DN1, unde accidentele se ţin lanţ.

Zilnic, în Unitatea de Primire a Urgenţelor din Ploieşti ajung cel puţin 300 de bolnavi. Sunt zile în care sunt externaţi 5 oameni, dar alţi 10 sunt internaţi, iar în unele secţii pacienţii stau şi câte doi în pat.

Conducerea spitalului spune că a încercat să ţină medicii aproape, însă fără succes. 

Ar mai fi nevoie şi de 100 de cadre medii. Deficit mare este şi la Anestezie - Terapie Intensivă, dar şi la Cardiologie, Hematologie şi Psihiatrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti muncesc non-stop, din cauza deficitului de specialişti